• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Economy mode citroen.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Oddaj to do warsztatu ...albo do specjalisty :)

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Wyślij ecu to ci zrobię immo off . Odeślę A ty tylko podłączysz:) oczywiście ecu będzie zabezpieczone przed papudrokami:)

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Sam dojde do tego. Ktag kopiuje to i jest ok. Auto pali. Tylko zastanawia mnie jak obliczyc nowe sumy kontrolne z offa przez programator. Jeszcze poeksperymentuje z TP. Prawde mowiac to nie zwrocilem uwagi na ten szczegol z sumami.Ale szybko sie podszkolę. co myslicie o KTM bench?

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
631
Miasto
Okolice Krakowa
Przez programator nie policzysz żadnej sumy. Co najwyżej może sam je policzyć przy zapisie, ale musi obsługiwać tę funkcję dla danego sterownika/flasha. Takie informacje znajdują się zazwyczaj w dokumentacji technicznej danego sprzętu.

Punktów
2
najleszym rozwiazaniem i najszybszym zrobic klona z drugiego i sam wsad włożyć..to samo w bsm

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Panie a pompa w baku działa?

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
677
Miasto
WLKP
Kiedys działała jeszcze.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Sam sobie pomogłem. Miałem chuj.we oprogramowanie ktaga. 2.23 ktag poszło po strzale. Zakupione transpondery pomogły. Tak ze jeden ster na sprzedaż teoretycznie. W rzeczywistosci bedzie czekal na pająki i myszy

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Sam sobie pomogłem. Miałem chuj.we oprogramowanie ktaga. 2.23 ktag poszło po strzale. Zakupione transpondery pomogły. Tak ze jeden ster na sprzedaż teoretycznie. W rzeczywistosci bedzie czekal na pająki i myszy
Zazwyczaj tak jest w takich tematach :D
Tutaj na FM dział elektroniczny powinien być zlikwidowany

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Każdy elektronik tutaj arnold yrzyma w reku tajemnice wszystkiego. Ale te tajemnice sa gdzie indziej odkryte. Pytanie : Czy elektronik to ten co potrafi znaleźć na urzadzeniu uszkodzone elementy? Czy ten co ma programator i uzywa gotowej wiedzy w celu zrobienia czegos . Dla mnie na forum jak na razie to markson i rokers sa elektronikami. Bo potrafią cos naprawić fizycznie. Możliwe ze sa inni ale nie widzialem efektow ich pracy. Czy ktorys z innych potrafi zdiagnozowac coś na płycie ?Ja wiem ze elektronika jest teraz tania. No ale sa rzeczy np jak sterownik dojarki za 6000zl ktory trzeba naprawic. Koszt to 12zl. Czy glupi termomiks 150 euro plyta uzywana a element za 4 grosze

Do góry Bottom