• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

elektryczny klucz udarowy

NEKYN17

Nowy
Punktów
0
Witam mam zamiar kupić elektryczny klucz udarowy do odkręcania kół w osobówkach śrub przy amortyzatorach i wogle. Co byście mi polecili za klucz dodam że tak do 300 350zł wiem że rewelacji nie będzie. bo za dobry to trzeba z 1500 położyć.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Miałem identycznego,nie warto,jest na forum temat ("elektryczny klucz udarowy") w którym opisałem swoje wrażenia z użytkowania.

MadIvan

Nowy
Punktów
0
Podnoszę temat ponownie, bo zaciekawił mnie. Czy ktoś wie czy ten elektryczny klucz ma ten mechanizm zabezpieczający żeby śruby nie ukręcić ?

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Żaden klucz udarowy nie ma takiego mechanizmu,niemniej jednak każdy udar zmniejsza ryzyko urwania śruby w stosunku do równomiernego ciągnięcia kluczem ponieważ udar rusza śrubę w momencie luzowania w przód i w tył.W dodatku ten elektryczny udar z linku wyżej jest na tyle słaby,że rzeczywiście śruby nie urwie :) no chyba,że M6 :)

brombal

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
kosmos
W dodatku ten elektryczny udar z linku wyżej jest na tyle słaby,że rzeczywiście śruby nie urwie :)
nie wiem jak ten klucz z linku ale posiadałem kiedyś klucz udarowy nie pamiętam firmy wiem że miał 450 Nm i powiem że spisywał się bardzo dobrze rozkręcał zawiechy koła i tp. działał by pewnie do dziś ale utopił sią gdy woda podeszła w kanał więc albo ten o którym piszesz to straszny fajans albo po prostu się uprzedziłeś

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
po kluczach elektrycznych nie ma sie co za dużo spodziewać, nie widziałem jeszcze klucza który by miał udar "Twin Hammer" który jest stosowany w mocnych pneumatykach, poza tym mając pnemata można nabić do butli większe ciśnienie a elektrycznego wyższym napięciem nie zasilisz :)

brombal

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
kosmos
niestety nie mogę przy 11 otwiera się zawór bezpieczeństwa ;):rolleyes:

markopost

Początkujący
Punktów
0
w tej cenie to polecam Ryobi jest bardzo porządny, ja go u siebie używam. Ma konkretną moc, jest solidnie zbudowany radzi sobie z dokręcaniem i odkręcaniem nawet najbardziej spieczonych śrub i też gabarytowo fajnie się nim pracuje.

Do góry Bottom