• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Espace IV nie widzi wartości czujnika spalin

szpon79

Początkujący
Punktów
0
Witam, wszystkich

Espace 2.0 dci170 KM 2014 rok koniec produkcji.

Brak ładowania -został pomyłkowo zamontowany alternator analogowy zamiast cyfrowego.

wcześniej błędy P0100 przepływka zbyt niskie napięcie

P0110 czujnik temp powietrza zasysanego napięcie za wysokie. Przepływka podkładana nic się nie zmienia.

w między czasie doszło

P1525 nastawnik biegu jałowego lub silnik krokowy -nieznany kod usterki

oraz P047A Czujnik różnicy ciśnień w filtrze cząstek stałych zbyt niskie napięcie

Rurka od pierwszego czujnika spalin udrożniona
jak rozpinam czujnik spalin przy DPF na dole to nie ma żadnej różnicy nie widzi wartości

DPF wyprany i zaprogramowany jako nowy

oczywiście działa w trybie awaryjnym błędy wyskakują od razu po zapłonie
menda z tego reno wszystko az tłuste od przeglądania

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Zezłomowac :) czym to podłączyłeś ? Jakimś starym delphim ? Czy może clip z wersja v12 ?

szpon79

Początkujący
Punktów
0
kts bosch oraz autel
clip mi padł muszę kupić program ciekawe czy pójdzie na moim adapterze

Adam40Reno

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Międzyrzecze Górne.
Moja rada doprowadź żeby ten autobusik miał zasilanie jak ma mieć zanim uszkodzi całą elektronikę ja coś o tym wiem a potem sprawdzaj i naprawiaj bo bez dobrego prądu to zabawa w ciuciubabkę .

szpon79

Początkujący
Punktów
0
Akumulator nowy , alternator oryginał 1900zł brak błędów z zasilania napięcia widzi alternator . chyba zrobię podmiankę sterownika silnika może oberwał podczas montażu złego alternatora

szpon79

Początkujący
Punktów
0
sprawdzone :napięcie 5 v masa i sygnał jest rurki drożne dpf prany zaprogramowany

Adam40Reno

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Międzyrzecze Górne.
to potencjometr zamiast czujnika i kontrola czujników w czasie rzeczywistym. Bo błędy wyskakują inne niż faktyczna usterka wiem z własnego doświadczenia komputer krzyczy jedno a walnięte co innego.

szpon79

Początkujący
Punktów
0
Co proponujesz podpiąć go do clipa wywali inne błędy?

Adam40Reno

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Międzyrzecze Górne.
clip to fajna sprawa i ponoć właściwy program do naszych autobusików ja go się uczę bo diagnostyki nikt mie nie uczył zawsze się staram sam dojść do usterki i powodu jej powstania choć skoro tu jestem to też dopytuje . Proponuje właściwą interpretacje błędów miernik w dłoń i szukanie wadliwych części a potem wymiana jak na kilka sposobów wychodzi że coś walnięte błędy to tylko podpowiedzi.