• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fałszywe opinie na mapach googla , jest jakis sposób na to ?

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Ktoś się na mnie zawziął i od kilku lat nieprzerwanie dba o to żebym miał stały dopływ negatywnych opinii na mapach googla.
Jak tylko pojawi mi się pozytywna opinia to w ciągu 2-3 dni maksymalnie tygodnia mam skrajnie negatywna opinię, żeby była równowaga zachowana :).
Tak bujam się od kilku lat.
Mam tego serdecznie dosyć. Niestety legalnie nie da rady nic z tym zrobić.
Usunięcie negatywnej opinii jest niemożliwe.

Znacie sprawdzonych ludzi (firmy) które potrafią wyprodukować skuteczne pozytywne opinie?

Proszę nie piszcie mi tutaj dyrdymałów o etyce i uczciwości.
Ten skurwysyn(skurwysyny) którzy zapewniaja mi stały dopływ negatywów w opiniach na mapach googla nie mają skrupułów.
Skoro szkodzą mi bezustannie przez kilka lat to znaczy że widzą, że im się to opłaca i maja z tego zysk.

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Niestety zależność czasowa między pojawieniem się dobrej opinii a pojawieniem sie zaraz potem negatywnej jest od lat uderzająca.
Nie ma żadnego przypadku.
Negatywne opinie pojawiają się zawsze po tym jak pojawi się pozytywna opinia.
Przypadek?
Wierzysz w bajki?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja skasowałem w Googlach. Na początku nie wiedziałem jak to zrobić to zmieniłem na sad owocowy a później skasowałem. Tylko u mnie nie z.powodu opini ino co chwilę tel "ma pan jakiś katalizator?"

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja nie kradnę katalizatorów. Cholera przed chwilą się potknąłem o coś co wygląda jak katalizator. Od katalizatorów lepsze jest spuszczanie paliwa i wyciąganie pinindzy z pod foteli

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
poszukaj w sieci,sa goscie/firmy ktorzy sie tym zajmuja.Taki koles mi opowiadal niedawno ze takie cos istnieje,placil 2 albo 3 stowki i porzadek mu porobili bo mial podobna sytucacje ,tez go konkurencja chciała załatwić i szukał sposobu.Rozejrzyj sie.

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
U mnie w okolicy parę lat temu otworzył się warsztat. Gość wpompował kasę, nakupił wyposażenia, ale "zapomniał" zatrudnić chociaż jednego mechanika z doświadczeniem. Cała załoga to młode łebki zaraz po szkole. Lipę odpieprzali straszną. Warsztat wyglądał na profesjonalny niczym aso - recepcja, przyjęcie samochodu itp., wiec ludzie odstawiali też tam stosunkowo nowe fury. Po jakimś czasie nastąpiła lawina negatywnych komentarzy w google. Był czas gdy mieli średnią 2,5. Później dowiedziałem się że wszyscy pracownicy dostali "przykaz" od szefa żeby wypisywać pozytywne komentarze w google zakładając fejkowe konta.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
Jeżeli ktoś jest zawzięty i ma dwie szare komórki, to nic nie zrobisz. Nie odpuści i tyle w temacie.
Zmiana IP kosztuje 5zł, więc nawet google może possać ptaka.

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
122
Miasto
Katowice
Google często usuwa kupione opinię. Najlepiej jak wiesz że klient jest zadowolony to napisz mu SMS żeby wystawił opinię

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Zasada jest taka, że zadowolonemu klientowi nie chce się pisać opinii.
Patrząc statystycznie to widzę, że opinie wystawia może 0,01% klientów.

Wiem, że kupione opinie od kiepskiego specjalisty od SEO są usuwane.
Dlatego rozglądam się specjalistami w tej szemranej profesji :).
Tacy ludzie nie ogłaszają się na lewo i prawo.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Dokładnie. Do mnie każdy wie jak trafić. A jak rozmawiają i mówią o mnie z imienia i nazwiska to niewiadomo o kogo chodzi. Ale padnie Bartek Mechanik i już są usmiechy

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Zasada jest taka, że zadowolonemu klientowi nie chce się pisać opinii.
Patrząc statystycznie to widzę, że opinie wystawia może 0,01% klientów.
To prawda. Ale widze ze masz swoja strone internetowa, wiec mozesz im to ulatwic i wysylac link do szablonu, ktory moze trafiac od razu po wyslaniu w kilka miejsc, na przyklad na Twoja strone, na jakas strone gdzie sa warsztaty/biznesy, a niekoniecznie na google.
Tak na prawde jezeli chcialbys sie serio za to wziac i miec przez dluzszy czas spokoj, to musialbys isc do prawnika, ktory napisze do google legal department.
Moim zdaniem lepiej tak jak napisal Bartek - wylaczyc to w google. I zrobic tak zeby to sie pojawialo w innych miejscach, ktore takze sa wysoko pozycjonowane, jak rowniez na Twojej stronie. Najlepiej gdybys na kazdy komentarz odpowiadal jako firma - tak wychodzi z mojego doswiadczenia.
Prywatnie uwazam, ze sam mechanizm i to w jaki sposob to dziala przez google to jest jeden wielki fake.
Pozdro

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Już mam inne leki, które sprawiły, że ja to ja a nie ten drugi

Czy ja o czymś nie wiem?
Ja to ja czy ja to Bartek? A może pierwszy są drugimi, a może ostatnimi... I jaki jest sens istnienia...
Ale się filozoficznie zrobiło :)

3743458.gif

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Za dużo w życiu widziałem. I często były takie sytuację że zamawiam części dowiaduje się, że jest sobota a dał bym se rękę uciąć, że czwartek. No i gdzie te dni? Co zaś odwaliłem?

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Przerzuć się na Facebooka- tutaj raczej ludzie są mniej anonimowi niż na google a i wrzucając co jakiś czas coś ciekawego jako post będziesz miał dodatkową reklamę.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ok wróćmy na temat. Ja to wywaliłem z map. Ale coś se głupiego wstawię bo jak ktoś pierwszy raz dzwonił to mu się wyświetlało Bartek Mechanik. Wstawię se Wiejskie Centrum Badań Kosmicznych. Albo poradnik przetrwania na wsi. Ludziska się to będzie wyświetlało jak będą dzwonić

Do góry Bottom