• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Falujące obroty Mercedes E270 CDI

arlix_75

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich serdecznie.
Mam problem z Mercedesem E270 CDI, kombi rok 2002. Po odpalaniu zimnego samochodu wszystko jest ok, gdy się rozgrzeje zaczynają falować wolne obroty w zakresie od 500 obr/min do 900 obr/min. Minimalne dodanie gazu niweluje ten problem.
Czy ktoś miał już może podobny problem, od czego zacząć poszukiwania. Dodam jeszcze że przepływomierz jest wymieniony na nowy.
Pozdrawiam

VW Dsg

Gaduła
Punktów
1
Być może wina leży po stronie silniczka krokowego lub przepustnicy, może być gdzieś nieszczelność w układzie dolotowym. Najlepiej jak podjedziec do serwisu i podłączą kompa w celu sprawdzenia błędów.

Mereth92

SuperMechanior
Punktów
57
Być może wina leży po stronie silniczka krokowego lub przepustnicy, może być gdzieś nieszczelność w układzie dolotowym. Najlepiej jak podjedziec do serwisu i podłączą kompa w celu sprawdzenia błędów.
Dawno nie widziałem tak nieprzydatnego i bezsensownego postu...

Sprawdź sobie ciśnienie paliwa wymagane i rzeczywiste w pierwszej kolejności.

VW Dsg

Gaduła
Punktów
1
Dawno nie widziałem tak nieprzydatnego i bezsensownego postu...

Sprawdź sobie ciśnienie paliwa wymagane i rzeczywiste w pierwszej kolejności.
bezsensowny to ty jestes, w wielu przypakach wina lezy po stronie silniczka krokowego, i napisalem ze byc moze, podalem ewentualne przyczyny.

VW Dsg

Gaduła
Punktów
1
fakt moj błąd zapomniałem Ze to diesel, zwracam honor, ale podlaczenie pod kompa by sie przydało bo rownie dobrze to moze byc jakis czujnik, lub tak jak pisaliscie brudny egr lub wtryski paliwa, lecz przepustnice tez bym sprawdził.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
VW Dsg nada sie do GWT.

Witam wszystkich serdecznie.
Mam problem z Mercedesem E270 CDI, kombi rok 2002. Po odpalaniu zimnego samochodu wszystko jest ok, gdy się rozgrzeje zaczynają falować wolne obroty w zakresie od 500 obr/min do 900 obr/min. Minimalne dodanie gazu niweluje ten problem.
Czy ktoś miał już może podobny problem, od czego zacząć poszukiwania. Dodam jeszcze że przepływomierz jest wymieniony na nowy.
Pozdrawiam

na początek zajrzeć pod pokrywe. oczyścić przy wtryskach i zobaczyć czy jest sucho i nie robi psiukpsiuk.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom