Piotr_skc
SuperMechanior
Coś w tym jest ale wątpię żeby z takimi zaworami silnik nie kulal i hulal.
Wodzu Winetoo, czemu twoja strzelba jeszcze nie grzmi na te dyrdymały ? A Ty turbokrzychu co to za wynalazek, co Ty ..urwa od..jerdalasz , gdzie diesel wtryskuje paliwo przed górnym zwrotnym. Chcesz mu korby bokiem wy..ebać?Tłok idzie w górę sprężając powietrze,
Kolego zdzisław pierwszy zastanów się nad tym bełkotem nim kogoś skrytykujesz. Człowiek dopasowuje teorie teoretyczne, czyli masło maślane, bo z maślanki produkowane i co tu popierać.Ale jeżeli zawór wydechowy się nie otwiera tak jak powinien, to w suwie wydechu dochodzi do sprężenia spalin które znajdą ucieczkę kiedy znów otwiera się zawór dolotowy i dochodzi do cofki spalin do kolektora ssącego.
Oj specuniu bo jak to przeczytałem to mnie krew zalała, powietrze z płuc na wydechu zderzyło się z atmosferycznym i parsknąłem śmiechem że mało mi glut wargi nie przeciął. Postanowiłem przeto nie wpier__lać się w wymyślanie nowych teorii bezwzględności bo chłopaki (Krzychu i Zdzichu) mają do tego dryg jak nikt inny. Na tym zakończę bazgrolenie bo idę na kawę.Wodzu Winetoo, czemu twoja strzelba jeszcze nie grzmi na te dyrdymały ?
Wytłumacz chłopie normalnymi słowami zrozumiałymi dla normalnego zjadacza chleba co się dzieje w tym rydwanie a nie strzelaj fochów to ci ktoś coś podpowie.smacznego i skończmy temat nic z tego nie wyniknie oprócz klikania , pozdrowienia
Z bogiem.wiem gdzie popełniłem błąd ,narazie
czy nie prościej było napisać że nie ma takiej możliwości i to ślepa uliczka
chciałbymObawiam się, że wtedy byś się dopiero zdenerwował i nie przyjął tego do wiadomości...., a tych którzy by tak uważali oczywiście byś wysłał na kawe....
Oczywiście, tak jak kolega wyżej również życzę powodzenia w naprawie.
dzięki wierzący jestemZ bogiem.
przepraszam kto dopasowywał jakieś teorie na zapytanie czy to wogóle możliwe ?Wodzu Winetoo, czemu twoja strzelba jeszcze nie grzmi na te dyrdymały ? A Ty turbokrzychu co to za wynalazek, co Ty ..urwa od..jerdalasz , gdzie diesel wtryskuje paliwo przed górnym zwrotnym. Chcesz mu korby bokiem wy..ebać?
Kolego zdzisław pierwszy zastanów się nad tym bełkotem nim kogoś skrytykujesz. Człowiek dopasowuje teorie teoretyczne, czyli masło maślane, bo z maślanki produkowane i co tu popierać.
A ja nie ale podziwiam ludzi którzy wieżą w bajki.dzięki wierzący jestem
A w takim razie może powinieneś klęknąć i się pomodlić- podobno wiara czyni cudadzięki wierzący jestem
i twoje auto zostanie uzdrowione

No a jak to wytłumaczysz???powietrze z płuc na wydechu zderzyło się z atmosferycznym

A co tu tłumaczyć, ten film to dowód na to że Darwin się mylił, człowiek jednak nie pochodzi od małpy tylko od świni. Chodź nie wiem czy świnie się nie obrażą że tak je znieważyłem. To było żenujące, ten film.A w takim razie może powinieneś klęknąć i się pomodlić- podobno wiara czyni cudai twoje auto zostanie uzdrowione
No a jak to wytłumaczysz???
A co tu tłumaczyć, ten film to dowód na to że
powietrze z płuc na wydechu zderzyło się z atmosferycznym
sprawia wrażenie jakby kamienie w środku leciały

silnik to 2,3 szumów nie ma, nie dymi
Co to jest?Otwiera się zawór dolotowy, tłok idzie w dół i wtłaczane jest ciśnienie do cylindra, zamyka się zawór dolotowy. Tłok idzie w górę sprężając powietrze, następuję wtrysk paliwa i zapłon, tłok wraca na dół. W komorze zostają spaliny, tłok znowu idzie do góry i teraz jeżeli zawór wydechowy otworzy się normalnie to spaliny opuszczają komorę. Ale jeżeli zawór wydechowy się nie otwiera tak jak powinien, to w suwie wydechu dochodzi do sprężenia spalin które znajdą ucieczkę kiedy znów otwiera się zawór dolotowy i dochodzi do cofki spalin do kolektora ssącego.
dziękuje bardzo za kpiny widze że dużo frajdy macie ale tu chyba wiedza się kończy
To już nie jest ślepa uliczka tylko czarna dziura dosłownie i w przenośni.Przepraszam, bo faktycznie coś popaprałem. Chodziło mi o to, że jak zawory wydechowe się nie otwierają do końca, to ciśnienie nie wywalonych spalin wraca w układ dolotowy przez zawory dolotowe do kolektora i dalej.
A co mu było? Ciekaw jestem. Te zawory nieszczelne czy jakaś błachostka?no i naprawione