• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

fiat ducato problem z ciśnieniem w dolocie

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Sprawdź szczelność zaworów, synchro rozrządu, szczelność EGR... nic innego mi do głowy nie przychodzi. Czasem się krzywki obracają na wałkach rozrządu, ale nie wiem czy w tym motorze są wykonane w takiej technologii jak np w PSA.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Tłok idzie w górę sprężając powietrze,
Wodzu Winetoo, czemu twoja strzelba jeszcze nie grzmi na te dyrdymały ? A Ty turbokrzychu co to za wynalazek, co Ty ..urwa od..jerdalasz , gdzie diesel wtryskuje paliwo przed górnym zwrotnym. Chcesz mu korby bokiem wy..ebać?

Ale jeżeli zawór wydechowy się nie otwiera tak jak powinien, to w suwie wydechu dochodzi do sprężenia spalin które znajdą ucieczkę kiedy znów otwiera się zawór dolotowy i dochodzi do cofki spalin do kolektora ssącego.
Kolego zdzisław pierwszy zastanów się nad tym bełkotem nim kogoś skrytykujesz. Człowiek dopasowuje teorie teoretyczne, czyli masło maślane, bo z maślanki produkowane i co tu popierać.

Ostatnia edycja:

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Wodzu Winetoo, czemu twoja strzelba jeszcze nie grzmi na te dyrdymały ?
Oj specuniu bo jak to przeczytałem to mnie krew zalała, powietrze z płuc na wydechu zderzyło się z atmosferycznym i parsknąłem śmiechem że mało mi glut wargi nie przeciął. Postanowiłem przeto nie wpier__lać się w wymyślanie nowych teorii bezwzględności bo chłopaki (Krzychu i Zdzichu) mają do tego dryg jak nikt inny. Na tym zakończę bazgrolenie bo idę na kawę.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
smacznego i skończmy temat nic z tego nie wyniknie oprócz klikania , pozdrowienia
Wytłumacz chłopie normalnymi słowami zrozumiałymi dla normalnego zjadacza chleba co się dzieje w tym rydwanie a nie strzelaj fochów to ci ktoś coś podpowie.

Albo jakiś film nakręć i wstaw to będzie prościej anie jakieś kalambury.

Punktów
1
Miasto
trzebinia
czy nie prościej było napisać że nie ma takiej możliwości i to ślepa uliczka, tak brzmiało pytanie a co wykreowałeś ? wystarczy przeczytać bo zrobił się bełkot żadnego toru myślenia -krytyka nie jest podpowiedzią a ja nie codziennie pisze że mam problem z książki lema wiem gdzie popełniłem błąd ,narazie

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
czy nie prościej było napisać że nie ma takiej możliwości i to ślepa uliczka

Obawiam się, że wtedy byś się dopiero zdenerwował i nie przyjął tego do wiadomości...., a tych którzy by tak uważali oczywiście byś wysłał na kawe....

Oczywiście, tak jak kolega wyżej również życzę powodzenia w naprawie.

Punktów
1
Miasto
trzebinia
Obawiam się, że wtedy byś się dopiero zdenerwował i nie przyjął tego do wiadomości...., a tych którzy by tak uważali oczywiście byś wysłał na kawe....

Oczywiście, tak jak kolega wyżej również życzę powodzenia w naprawie.
chciałbym

dz
dzięki wierzący jestem

Wodzu Winetoo, czemu twoja strzelba jeszcze nie grzmi na te dyrdymały ? A Ty turbokrzychu co to za wynalazek, co Ty ..urwa od..jerdalasz , gdzie diesel wtryskuje paliwo przed górnym zwrotnym. Chcesz mu korby bokiem wy..ebać?

Kolego zdzisław pierwszy zastanów się nad tym bełkotem nim kogoś skrytykujesz. Człowiek dopasowuje teorie teoretyczne, czyli masło maślane, bo z maślanki produkowane i co tu popierać.
przepraszam kto dopasowywał jakieś teorie na zapytanie czy to wogóle możliwe ?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A w takim razie może powinieneś klęknąć i się pomodlić- podobno wiara czyni cuda:rolleyes: i twoje auto zostanie uzdrowione:p:D

No a jak to wytłumaczysz???:rolleyes::p:D
A co tu tłumaczyć, ten film to dowód na to że Darwin się mylił, człowiek jednak nie pochodzi od małpy tylko od świni. Chodź nie wiem czy świnie się nie obrażą że tak je znieważyłem. To było żenujące, ten film.

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
O ja pierdziele ale jazda i pewnie te cofające się spaliny przez zawory ssące ściągnągaja czasoprzestrzennie wir meteorow z alfa centauri prosto do węża turbiny i dochodzi do fuzji nanocząstek tworząc ciemną materię. Cała fizyka się nam posypała. Newton się w grobie przewraca.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Taaa! Zderzacze neutronowe i takie tam inne dyrdymały to tutaj chleb powszedni. Arni ty musisz tu częściej wpadać to wiele się naumiesz, nowe teorie, przepisy na ciasto, płaska ziemia i wiele innych ciekawych pierdół. No ale dobra bo zabrnęło to chyba za daleko.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
silnik to 2,3 szumów nie ma, nie dymi
Otwiera się zawór dolotowy, tłok idzie w dół i wtłaczane jest ciśnienie do cylindra, zamyka się zawór dolotowy. Tłok idzie w górę sprężając powietrze, następuję wtrysk paliwa i zapłon, tłok wraca na dół. W komorze zostają spaliny, tłok znowu idzie do góry i teraz jeżeli zawór wydechowy otworzy się normalnie to spaliny opuszczają komorę. Ale jeżeli zawór wydechowy się nie otwiera tak jak powinien, to w suwie wydechu dochodzi do sprężenia spalin które znajdą ucieczkę kiedy znów otwiera się zawór dolotowy i dochodzi do cofki spalin do kolektora ssącego.
Co to jest?
dziękuje bardzo za kpiny widze że dużo frajdy macie ale tu chyba wiedza się kończy
Przepraszam, bo faktycznie coś popaprałem. Chodziło mi o to, że jak zawory wydechowe się nie otwierają do końca, to ciśnienie nie wywalonych spalin wraca w układ dolotowy przez zawory dolotowe do kolektora i dalej.
To już nie jest ślepa uliczka tylko czarna dziura dosłownie i w przenośni.

Do góry Bottom