• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Punto 1.4 8v

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Twoja interpretacja tych słów. A nawet rzekłbym, że nadinterpretacja wynikająca z niezrozumienia clu życia.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
304
Miasto
Rakszawa
Heniu, ale nie używaj słów, których nie umiesz napisać (clou), boś jest mechanik (podobno), a nie poliglota.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Przyganial kociol garnkowi xD

Clue - jak juz chcesz dogadywac @Pangia ;)

Pozdro

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Clue to również pojecie (o czyms), nie zrozumiales aluzji xD

Dzieki, ze sie fatygowales z tym linkiem xD

Bez spiny, dobrze sie was czyta xD

Pozdro

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Płongę pewnie zafrapowało co napisałem więc doszedł do clu słowa.
Tak biedactwo by umarło nieświadome

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
304
Miasto
Rakszawa
Tak, na pewno taki Heniu zna cokolwiek z angielskiego, żeby miał robić takie wtręty, normalnie Mr. Worldwide.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Płongę pewnie zafrapowało co napisałem więc doszedł do clu słowa.
Tak biedactwo by umarło nieświadome

Mysle inaczej: po prostu nie złapal mojej aluzji, ze ze slowem "clue" mozna zlepic lepszy punchline niz z "clou" xD
Zamiast tego poczul sie dotkniety, ze jakis lalek z jukeja smie go poprawiac i caly misterny plan... xD
No coz, bywa :)

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
Po złożeniu rozrządu na blokadach, przy zimnym silniku wyskakuje P0016 (źle ustawiony rozrząd). Po wykasowaniu można jeździć o nic się nie dzieje. Rano odpalam i znowu ten sam błąd. Adaptacja koła fonicznego pomoże? Miał ktoś taki przypadek?

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica
Mikur tak kilka dni Cie nie widziałem na forum i brakowało mi twoich odpowiedzi :D szanuje za chęci wyjaśnień niektórych forumowiczów, ja czasem czytam i mi się nie chce :p

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica
Wyluzuj, każdemu zdarzy się przeoczyć, powiedz proszę to była profilaktyczna wymiana rozrządu czy auto przyjechało do Ciebie z konkretną usterką ?

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
Wymiana była profilaktyczna (auto świeżo kupione). Najgorsze było to że błąd występował tylko na zimnym silniku przy pierwszym odpaleniu. Po tym można było go wykasować i jeździć cały dzień. Adaptacje nic nie dały. W piątek wszystko jeszcze raz rozebrałem. Na blokadach było przesunięcie koła wariatora o pół zęba. Możliwe że przy skręcaniu coś się przesunęło. Wczoraj i dziś odpalałem kilka razy i jest ok.

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica
Czasem się tak zdarzy, jak np z wariatora wyleci cały olej i się delikatnie przestawi. W drugą stronę też się da, wtedy na ssaniu chodzi poprawnie, a jak delikatnie się zagrzeje to zaczyna podrygiwać.
Generalnie dobrze że Ci się udało ;)

Do góry Bottom