• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat stilo 1.9 jtd duzy pobór prądu na postoju

Mateusz69

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Witam, posiadam fiata stilo z 2004 roku, przed kupnem poprzedni właściciel opowiadał o słabym akumulatorze, sprawdziłem ładowanie-było ok. Uwierzyłem na słowo i siostra kupila to właśnie auto. kupiłem nowy aku i po miesiącu stilo nie chciało odpalic, sprawdziałem jeszcze ładowanie i dalej ok, później zainteresował mnie pobór prądu i na multimetrze na ustawieniu 10A pobór był 0,36. Według ogolnej zasady nie powinno być więcej niż 0,03 A. Odłaczyłem rozrusznik i alternator zeby zobaczyć czy któreś z nich pobiera prąd na postoju i było dalej tak samo, po odłączeniu kabla z bezpiecznikiem przy aku F71 (midi-fuse) (z tego co wyczytałem przewód zasialajacy skrzynke bezpieczników pod kierownicą) pobór prądu spadł niemal do zera. Odłączyłem po klka bezpieczników po kolei i okazało sie ze centraly zamek pobiera połowę z 0,30 A i jeszcze jeden (nie sprawdzałem jeszcze od czego jest). Pytanie nasuwa się teraz: wszystkie bezpieczniki i przekazniki były wyjęte, a nadal ucieka 0.15 A gdzie moze to być? Czy ma ktos podoobny przypadek? Może midi-fuse zasilać coś jeszcze oprócz skrzynki bezpieczników?

Do góry Bottom