old1977
Zweryfikowany Mechanik
- Punktów
- 502
Witam.Pacjent ma lpg objawy podobne na dwóch paliwach i teraz jest tak nie stabilny bieg jałowy,przy utrzymywaniu obrotów w zakresie 1.5-2.0 tyś również czuć falowanie i nierówną pracę,klient mówi że był na kompie i i sonda wychodziła na bogato,u mnie na texie wychodzi ubogo,wywala błąd zaworu recyklingu spalin i dalej podglądnąłem parametry i sonda oscyluje w miarę ładnie natomiast co mnie zdziwiło na jałowym biegu pokazuje mi 100% obciążenia silnika,auto przyjechało z wypiętym czujnikiem ciśnienia spalin po założeniu przewodów na króćce i dodaniu obrotów nie wkręca się na obroty i po chwili ciśnienie spalin wywala przewód z czujnika i jeszcze jeden objaw bywa że po przekroczeniu 3tyś potrafi dodać sobie obroty do 4-5 tyś i chwilę przytrzymać,poprzednicy wymienili
cewki,przepływkę,czujnik położenia przepustnicy,map sensor,zawór recyklingu,silnik krokowy i chyba nawet sterownik,
ja przypuszczam że problemy jałowego biegu i obrotów 1.5-2.0 tyś są spowodowane zapchanym katalizatorem tylko to zawieszanie się obrotów powyżej 3tys trochę mnie zbija z tropu krokowiec czy przepustnica?
cewki,przepływkę,czujnik położenia przepustnicy,map sensor,zawór recyklingu,silnik krokowy i chyba nawet sterownik,
ja przypuszczam że problemy jałowego biegu i obrotów 1.5-2.0 tyś są spowodowane zapchanym katalizatorem tylko to zawieszanie się obrotów powyżej 3tys trochę mnie zbija z tropu krokowiec czy przepustnica?