• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Firma Mewa

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Bylo na forum,ogolnie chyba wiekszosc nie poleca

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
No właśnie podpisałem z nimi umowę.i chciałby zrezygnowac umowę mam na rok z szociomiesiecznym wypowiedzeniem od pierwszego miesiąca kalendarzowego.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
To już wiem że cyrograf. Tylko co można z tym zrobić.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Powiem tak ściereczki same w sobie super ale działam sam od niedawana nie mam Za dużo klientów jeszcze tak że zysk również nie za duży. I wpada taka pani na szybko mówi że 140zł miesięcznie umowa na rok. Myślę ok. Przychodzi faktura do zapłaty 170zł jak dla mnie który pracuje sam na swoim od pół roku to trochę sporo

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Nie wiedziałeś co podpisujesz ? Aż tak boli różnica między 140 a 170 zł ? miesięcznie ? Przecież to są koszty dla firmy.

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Jak podpisywałeś umowę to nie było ceny na umowie? Jak podnieśli cenę to chyba powinieneś mieć możliwość rezygnacji.
Czytaj umowy bo zaraz wpadnie PH z hurtowni motoryzacyjnej i podpiszesz następny cyrograf na 'darmowy wózek narzędziowy' . Potem kobitka z leasingiem na nowe auto, albo z kartą kredytową i będziesz tylko na to robił.

Do nas także przyjeżdżali z ofertą, nawet się zastanawiałem, ale firma odbierająca przepracowany olej odbiera zużyte czyściwo. Dwa razy w roku wystawi papier i mam spokój z bdo pod tym względem.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Jak piszecie wszystko jest w umowie napisane 140zł + VAT ale gdy się czyta umowę po miesiącu od podpisania tak się właśnie dzieje sam sobie jestem winny bo nie przeczytalem.

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Niestety większe firmy zawsze operują kwotami netto, jak będziesz podpisywał umowę z hurtowniami to obrót też jest zawsze podawany w kwotach netto.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
ja jestem zadowolony. o rezygnacji nie myślę....

adik33

SuperMechanior
Punktów
73
Też pare razy zdarzyło mi się to przeoczyć, tak jak mówisz. człowiek uczy się na błędach :D

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
482
Miasto
Józefów
Powiem tak ściereczki same w sobie super ale działam sam od niedawana nie mam Za dużo klientów jeszcze tak że zysk również nie za duży. I wpada taka pani na szybko mówi że 140zł miesięcznie umowa na rok. Myślę ok. Przychodzi faktura do zapłaty 170zł jak dla mnie który pracuje sam na swoim od pół roku to trochę sporo
Jak podpisywałeś umowę przez tel lub email to chyba masz 14 dni na odstąpienie od niej, a jak już wdepłeś w g...o to pisz wypowiedzenie i korzystaj przez te 6 msc, szykuj na opłaty 1020 brutto za pół roku i tyle,
sprawdź w umowie czy nie masz zapisu że jak będzie brakować ileś tam szmatek to też będziesz dopłacał ...
ale robi Mewa nowe firmy w ch...a, może one fajne, wygodne i zgodne z BDO ale jakim kosztem ....

Darek80PL

Początkujący
Punktów
0
Mój znajomy korzystał chyba i nie poleca, ale nie wiem o co dokładnie poszło.

Do góry Bottom