bercik861
Nowy
- Punktów
- 0
Mam teraz wielki problem z moim samochodem. Wracając z pracy auto na światłach tak jakby się dławiło - po przejechaniu 100 metrów w lusterku wstecznym widzę biały dym , auto traci na mocy - jazda tylko na niskich obrotach tak żeby tylko dojechać do parkingu. Po ponownym uruchomieniu - dojechałem na niskich obrotach do domu , nagle na postoju auto znowu się dławi , biały dym na całą ulicę i do tego dostało lewych obrotów. Dwóch mechaników powiedziało mi co innego:
1. Wina turbo - do wymiany,
2. Filtr paliwa zapchany
Z tego co powiedział drugi mechanik do przy padnietej turbinie moge jechać trochę szybciej ale bez mocy i to wg niego jest filtr paliwa. Co do turbiny to ostatnio już przy 2000 obrotów byłą ją głośno słychać. Więc już sam nie wiem a nie chce się w nie potrzebne koszty wpędzić. Dodam jeszcze ,że nie ubywa płynu chłodniczego, olej jest prawie na maxa, ale po awarii mozna było zobaczyć ,że blisko wlewu oleju coś chlapie trochę olejem.
1. Wina turbo - do wymiany,
2. Filtr paliwa zapchany
Z tego co powiedział drugi mechanik do przy padnietej turbinie moge jechać trochę szybciej ale bez mocy i to wg niego jest filtr paliwa. Co do turbiny to ostatnio już przy 2000 obrotów byłą ją głośno słychać. Więc już sam nie wiem a nie chce się w nie potrzebne koszty wpędzić. Dodam jeszcze ,że nie ubywa płynu chłodniczego, olej jest prawie na maxa, ale po awarii mozna było zobaczyć ,że blisko wlewu oleju coś chlapie trochę olejem.