• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Focus mk1 1,8 tddi 90 km

janjan

Początkujący
Punktów
0
Problem polega na spadaniu obrotów.
Po odpaleniu jak jest zimny wszystko działa git. Gdy się zgrzeje obroty spadają z 800 do 500. Co to może być , spotkał się ktoś z tym?

janjan

Początkujący
Punktów
0
dodam, że komp nic nie wykazał . Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Trzeba sprawdzić parametry live data i wyłapać niesprawność komputerem jeżeli jest.

richi9

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Kraków
komp zazwyczaj nie wyłapuje uszkodzenia czujnika bo ten podaje ale zafałszowaną temperaturę...

janjan

Początkujący
Punktów
0
2 opcje zostały wykluczone m.in padnięta pompa, wtryski, forum focusa przegrzebane i nikt nie zna odpowiedzi ..gdyby nie obciążanie silnika...nie przeszkadzało by mi to bardzo..no cóż ale jednak cierpi i trzeba szukaćdalej odpowiedzi

Jac

Nowy
Punktów
0
To prawie na 100% będzie czyjnik temperatury miałem identycznie w Golfie 1.9 TDI 90KM wymiana czujnika za parę złotych i po problemie.

S

S-LINE

jak sprawdziliscie pompe??? tam jak sie nie myle jest VP30 z doswiadczenia wiem ze takie cyrki z ta pompa dzieja sie gdy zaciera sie przestawiacz kata wtrysku...lub jak pisza koledzy czujnik temp wody...znajduje sie on pomiedzy silnikiem a skrzynia i ma w sobie przewod...

Do góry Bottom