• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat B5FL 1.9TDI AVF

Xxxkubek

Uczestnik
Punktów
10
Wersja mini- daj 4 pompkę o regeneracji, wersja pro daj wszystkie 4 pompki do sprawdzenia, 4 wtrysk leje, ostatnio robiłem przypadek 2.5tdi jeden wtrysk miał korektę 2,99 (bo więcej sterownik nie pokaże) końcówka była uszkodzona i dosłownie lał - naprawa takiego pompowtryskiwacza kosztowała 550zl + uszczelki do montażu
A z kopceniem masz jeszcze problem ze wskazaniami przepływki za duże przepływy, możliwe że masz nieszczelność bądź egr padł

markoss87

Początkujący
Punktów
0
zrob czwarty to moze korekty wroca do normy
zawiez do pompiarza i zrobi ci diagnostyke
no właśnie chciałbym zregenerować tylko czekam na odpowiedź ze sklepu zaprzyjaźnionego który proponuje pompowtrysk zregenerowany, ale być może będzie można to zregenerować. Czekam na wycenę. Nowy zregenerowany pompowtrysk kosztuje 750 zł. Najlepiej chyba będzie sprawdzić wszystkie pompowtryski. Raz mi auto wczoraj dosyć mocno kopciło na ciepłym silniku na postoju białymi spalinami. Czytałem że mogą to być uszczelniacze pompowtrysków. Dwa sklepy motoryzacyjne mają po 750 zł nowy zregenerowany pompowtrysk tyle że trzeba jeszcze oddać im stare pompowtryski. bo inaczej 1000 zł za jeden. Najbardziej zastanawiają mnie pompowtryski na allegro, których koszt jest około 500 zł, niby też zregenerowane ale chyba tańszym sposobem ?

A jeszcze jest taki problem że w necie jak patrzę na pompowtryski to niby do AVF przeznaczone są 038130073AL a jeden sklep po VIN proponuje 038130073AB. To już nie wiem jakie mam ewentualnie szukać do mojego auta. Trzeba będzie chyba najpierw wyciągnąć.

Do góry Bottom