• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Focus MK1 2000 1.8 16V LPG - dziwne działanie pedału gazu

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Od kilu dni mam dziwny problem z pedałem gazu. Już sprawdzałem. Niby nic nie jest uszkodzone a dzieją się cuda. Gdy próbuję delikatnie dodawać gazu to nic się nie dzieje. Obroty stoją w miejscu i silnik nie reaguje. Wciskam mocniej, mocniej i po chwili czuję pod nogą jak by przeskok i silnik wstaje na obroty 1200-1500. Tak jak by pedał gazu o coś wadził, linka była uszkodzona itp.

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
U mnie linka gazu jest chyba nie od tego auta. Wychodzi z komory (z grodzi) obok filtra powietrza, idzie aż do chłodnicy, po łuku się zawija i wraca do przepustnicy. Coś mi to za długie jest!

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ELM 327 i Foscan tez dziala ladnie z tym autem, IDS to juz wyzsza polka.
oczywiście że wyższa, a ELM? niższa i nie zawsze działa...

nie wiesz co zrobić z za długą linką?
no nie gadaj że do tego potrzebne ci forum?
wyjmij linkę i zaznacz ile chcesz rypsnąć i połóż na torach, przeleci pośpiech i ją skróci...:D

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Na fotce niżej nie widać w ogóle linki. Większość motorów w fotkach znalezionych w google tak wygląda.

u mnie jednak linka idzie tak:

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Jagiellońska, Jagiellońska, czekaj, gdzie to było ... :)
A no to kuna koło mnie :) bo ja teraz rządzę przy Radzymińskiej więc po sąsiedzku :)
A co do szczerości to aż dziwne ... naprawdę...
Walić prosto i krótko i to jeszcze w stolicy! Normalnie podziwiam...
Czyli Pan powiadasz że u Pana w stajni nie ma "będzie Pan zadowolony..." ? :D
No i takich ludzi trza cenić :cool:

Panie Szumek, to jak żeś Pan taki obcykany w temaciorze to pisz Pan mi śmiało, prosto i krótko gdzie w okolicach Targówka czy Pragi Pn. kupić płyn Fordowski do chłodnic... bo normalnie dziś kilometrów nabiłem i nic

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Arni a pytałeś mnie o elma ? ma blaszaka połczy sie ze wszystkim co może oprogramowanie
Chyba pytałem ale na allegro znalazłem dedykowanego elma to myślałem że będzie hulał
Się Pan śmiejesz. U mnie na bank nie ma takiej linki:
http://www.ford-esklep.pl/pl_PL/p/Linka-gazu-Focus-Mk1-Connect-1.8-Zetec-16V-1124279-FORD/3216
Na dodatek po środku linki mam jakiś długi łącznik plastikowy (w miejscu chłodnicy)
Może ktoś założył linkę od otwierania maski passata b5 fl :D tam też jest łącznik plastikowy na środku

Do góry Bottom