Na pewno masz rację. Przecież to Polska. Prócz rozrządu mam jeszcze do wymiany prawdopodobnie i pasek na pompie wody bo ładnie kwiczy i świergota jak ptaszek za oknem z rana a jak wymienię pasek to się okaże że i pompa do wymiany

Tak jak powiedziałem wcześniej. Minimum 1500-1800zł w same części mi pójdzie. Gdybym dodał do tego jeszcze usługi z warsztatów to już od razu mogę iść do OBI po sznurek i kierunek las
Jedyny plus to taki że ja nabyłem Focusa za darmochę. Auta z tego rocznika naprawdę w rewelacyjnym stanie potrafią kosztować nawet i 6000-7000zł. Normą jest 4000-5000zł a ja dałem o wiele, wiele mniej bo 1890zł i liczyłem się z tym że trochę do roboty będzie ale ...
w efekcie końcowym nawet gdybym za pół roku zliczył że wsadziłem 2000-2500zł w same części to i tak będzie taniej jak kupić za 5000-6000zł i też wkładać.
Najważniejsze że budę, podłogę i progi mam całe a auto nawet ładnie się prezentuje.
Niestety, jeden minus taki że było używane przez kobietę która miała wszystko gdzieś. Rozrząd było robiony przy 130000km a dziś ma 285000. Nawet płyn w chłodnicy jest jak woda, biały! Po prostu ktoś jeździł i nie dbał. Jedyne co sprawdzałem przy zakupie to ciśnienia. Są prawidłowe. Nigdzie olej nie wycieka. Silnik suchy. Niby wszystko ok no ale strasznie zaniedbany.
W aucie wariuje centralny zamek, nie świeci połowa podświetlenia deski i przycisków, zegary też na jednej żarówce, mijania z tyłu to wcale nie było, podświetlenia tablicy rej też nie, bardzo nie dbała o auto ale liczyłem sie z wydatkami. Wiedziałem że do wydanych 1800 z hakiem od razu poleci minimum 1000zł na dzien dobry ale plus jest taki że teraz robię sobie i tylko sobie. Filtry, płyny, oleje, poduszki, tulejki i inne na gwałt.
Na szczęście mam nowy komplet opon w cenie auta bo opony z 2015 ostatni tydzień więc nówki no i komplet Fordowskich alusów w bdb stanie.
Wszyscy mówili że jak za taką kasę to było zamykać oczy i brać.
Fajnie się jeździ, cichy, wygodny, zwinny, przyspiesza o niebo lepiej jak Mondeo no ale ma masę małych usterek. Co zrobić. Naprawiać.
Pokrętła ogrzewania też nie działają, radio wyświetla CODE i nie maiłem czasu jeszcze zerknąć na numer seryjny by rozkodować