• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Focus odpala i gaśnie

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Mam problem z focusem 2000r 1.8 benzyna . Na gazie chodzi bez zarzutu, na benzynie na zimnym odpala i gaśnie , błąd jedyny jaki jest to 1124(czujnik położenia przepustnicy poza zakresem testu własnego ) z tym że w parametrach jak robiłem wykres TPS to jest ładnie wszystko, zgodnie z oczekiwaniem. W czym może być problem ? Zachowuje się jakby paliwa nie dostawał, ale ciśnienie jest, 3 bar . Możecie jakoś nakierować ?

Zauważyłem że nie widzi obrotów wału. Znaczy być może czujnik kaput. Jeśli sterownik LPG bierze obroty z cewki to teoretycznie chyba ma prawo działać z uszkodzonym czujnikiem wału ?

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ecu silnika zbiera dane obrotów z cewki a cewka skąd wie kiedy ma podać inpuls. Ku.wa ja chyba powinienem wykładać na uczelni . Bez obrazy. Jak lpg działa tzn ze masz problem z zasilaniem benzynowym. Pomysł z czujnikiem wału i cewka jest poroniony. Sterownik lpg ma zasadniczo bardzo wyje. bane na stan silnika i opiera sie na prostych danych. Sra na to ze przepustnica przekroczyła zakres zaprojektowany przez forda w ecu. Ale benzyna juz ma to w głowie

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
znaczy się nie potrafisz zdiagnozować usterki 20sto letniego kapcia w lpg i liczysz że ktoś ci to poda ma tacy...
błądzisz synu marnotrawny.

diagu kopie rowy i podaje pawulon pacjentom więc jego zdanie sie nie liczy

Do góry Bottom