• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford c max 1.6 tdci

rafaljurgielski21081991

Początkujący
Punktów
0
Witam panowie, od początku, kupiłem auto ford focus c max z uszkodzonym silnikiem, silnik caly od góry turbina maska od dołu zbiorniczek w oleju, wywnioskowałem że może turbina sie rozleciała i auto na obroty weszło i nie mogli go wyłączyć, olej w silniku jest, po zdjeciu węża z turbiny, złapałem wirnik czodzi z wyczuwalnym oporem i duży luz, auto nie odpala co może być silnik złom? Bardzo dziekuje za podpowiedz i jakąś poradę? Nie pali na plaka

Ostatnia edycja:

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Nie wiem od czego zacząć? Bardzo dziekuje za podpowiedz i jakąś poradę?
...na logikę ,,zacznij po kolei >>>zgodnie ze sztuką mechaniki .W tym silniku wiele wydarzyć się mogło więc należy to dokładnie ustalić i podjąć adekwatne kroki .Doświadczony mechanik nie będzie miał z tym problemu ,,,natomiast laikowi można tłumaczyć bez końca a on i tak nie zrozumie . Więc jak nie masz odpowiedniej wiedzy to powierz ten problem fachowcowi .Oprócz próby uruchomienia i pobieżnego sprawdzenia wirnika turbiny co jeszcze sprawdzałeś ??

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Chodzi mi jeszcze coś po głowie, ale niech sprawdzi co pisałem i napisze wyniki.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Coś co chodzi po głowie to czasem dzieci ze szkoly przynoszą. To taki łupież zmotoryzowany co sam się porusza.

Coś co chodzi po głowie to czasem dzieci ze szkoly przynoszą. To taki łupież zmotoryzowany co sam się porusza.

Do góry Bottom