BmaniaC
Uczestnik
Cześć ... Panowie może komuś przydarzył się tak chrupek i będzie umiał coś podpowiedzieć
JAk w tytule ford z USA 2019r
Samochód już długo ma problem że jak się zagrzeje i włączy się klime (czytaj: pojawi się obciążenie) nie radzi sobie z biegiem jałowym.
Faluje. Na gaz reaguje wzorowo w jeździ wszystko idealnie.
Natomiast jak się zagrzeje i włączysz klime od razu zaczyna falować.
Load rośnie z 30% do AŻ 70% czyli sterownik rejestruje duży opór
Myślałem ze to Klima jeszcze będę diagnozowac ciśnienie po stronie tłocznej ale generalnie chłodzi rewelacyjnie.
Wykluczam tez Klimę bo jak zapnie się D lub R i lekko go napręży to też minimalnie faluje.
Sprawdziłem zanagarowanie przepustnicy bo bałem się że ma problem z przeływem powietrza przy minimalnym otwarciu ale jest ok
zanagarowanie jest ok wszystko czyste.
Odłączyłem evap i zaślepiłem kolektor i dalej to samo.
najlepsze że po odpieciu evapa już w kolektorze ssącym wszystko wraca do normy. ilość tlenu jakby się zgadzała auto przestaje falować
korekta krótkoterminowa jest wzorowa przepustnica tylko domyka się do minimum żeby wyrównać i auto idzie ok na 950 rpm
mapsesor wymyty, MAFa to auto nie ma . Korekty paliwowe wzorowe, auto ma moc zapierdziela ze aż miło nic go nie blokuje.
Zastanawiałem się jeszcze na postawieniu sterownika na nowym sofcie.
JAk w tytule ford z USA 2019r
Samochód już długo ma problem że jak się zagrzeje i włączy się klime (czytaj: pojawi się obciążenie) nie radzi sobie z biegiem jałowym.
Faluje. Na gaz reaguje wzorowo w jeździ wszystko idealnie.
Natomiast jak się zagrzeje i włączysz klime od razu zaczyna falować.
Load rośnie z 30% do AŻ 70% czyli sterownik rejestruje duży opór
Myślałem ze to Klima jeszcze będę diagnozowac ciśnienie po stronie tłocznej ale generalnie chłodzi rewelacyjnie.
Wykluczam tez Klimę bo jak zapnie się D lub R i lekko go napręży to też minimalnie faluje.
Sprawdziłem zanagarowanie przepustnicy bo bałem się że ma problem z przeływem powietrza przy minimalnym otwarciu ale jest ok
zanagarowanie jest ok wszystko czyste.
Odłączyłem evap i zaślepiłem kolektor i dalej to samo.
najlepsze że po odpieciu evapa już w kolektorze ssącym wszystko wraca do normy. ilość tlenu jakby się zgadzała auto przestaje falować
korekta krótkoterminowa jest wzorowa przepustnica tylko domyka się do minimum żeby wyrównać i auto idzie ok na 950 rpm
mapsesor wymyty, MAFa to auto nie ma . Korekty paliwowe wzorowe, auto ma moc zapierdziela ze aż miło nic go nie blokuje.
Zastanawiałem się jeszcze na postawieniu sterownika na nowym sofcie.