• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford fiesta 1.3 duratec 2006 - Wyrzuca płyn ze zbiorniczka.

Krakus741

Gaduła
Punktów
5
Fiesta 1.3 duratec 2006r , wyrzuca płyn chłodniczy ze zbiorniczka , przy temperaturze 90* na desce włącza się wentylator .
Brak ogrzewania wewnątrz auta , węzę nagrzewnicy zimne , chłodnica i węzę od chłodnicy zimne .
Wymieniony zbiorniczek z korkiem , wymieniony termostat , wymieniona chłodnica , pompa wody wyjęta jest cała , robiony test UPG brak spalin w układzie .
Czy ktoś się orientuje gdzie jeszcze można szukać problemu ?

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Drożność układu
Gdzie rozchodzą się temperatury.
Powietrze w układzie

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Niech na zimnym da jej z 5 minut do odciny... powinno się wszystko wyjaśnić...:)

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Nagrzewnica drozna?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Przy jakiej temperaturze zaczyna wyrzucać płyn - nie mam na myśli licznikowej tylko zmierzonej przy pomocy czujnika laserowego .
Miernik skierowany na głowicę silnika .

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Test uszczelki na CO w układzie chłodzenia zrób na dobrze nagrzanym i daj mu 1500 obr. I czekaj . Napewno pokaże. Dla mnie to glowica

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak mu wyrzuca płyn ze zbiorniczka, to niech zdemontuje zbiorniczek i zaślepi rurki - to mu nie będzie wyrzucać...:)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak będziesz miał rozwolnienie to sobie dziurę korkiem zatkaj to nie będzie ci lecieć .
Gdybyś tak był choć trochę móndry w znajomości zagadnień mechanicznych, jak w wymyślaniu takich głupot, to już byś dawno wykrył usterkę...ale za głupi jesteś i będziesz się z tym pier...ił ruski rok...:)

Krakus741

Gaduła
Punktów
5
Może i jestem głupi ,ale nie zachowuje się jakbym podjadał wszystkie rozumy i uznawał się za najmądrzejszego .

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Może i jestem głupi
I pewnie taki pozostaniesz, bo sam tego chcesz...:)
Ja ci nie bronię ( a wręcz zachęcam ) wziąć do ręki jakąkolwiek książkę o tematyce układów chłodzenia silników spalinowych i ją przeczytać... nie mówiąc już, że internet jest zawalony tego typu artykułami... i się do edukować... i jak już opanujesz materiał i takie układy nie będą dla ciebie stanowiły czarnej magii - to pogadamy...:)
Ale raczej to nie nastąpi, bo ty nie jesteś ani trochę ambitnym człowiekiem i wolisz pozostać na poziomie zwykłego leszcza oderwanego granatem od pługa, co to tylko umie jęczeć i wymieniać wszystko na pałę bez pojęcia...:)

Krakus741

Gaduła
Punktów
5
I pewnie taki pozostaniesz, bo sam tego chcesz...:)
Ja ci nie bronię ( a wręcz zachęcam ) wziąć do ręki jakąkolwiek książkę o tematyce układów chłodzenia silników spalinowych i ją przeczytać... nie mówiąc już, że internet jest zawalony tego typu artykułami... i się do edukować... i jak już opanujesz materiał i takie układy nie będą dla ciebie stanowiły czarnej magii - to pogadamy...:)
Ale raczej to nie nastąpi, bo ty nie jesteś ani trochę ambitnym człowiekiem i wolisz pozostać na poziomie zwykłego leszcza oderwanego granatem od pługa, co to tylko umie jęczeć i wymieniać wszystko na pałę bez pojęcia...:)
No właśnie nie trafiłeś , bo to wszystko co zostało wymienione zrobił "mechanik" , ja zrobiłem tylko test UPG .

Krakus741

Gaduła
Punktów
5
Właściciel twierdził że mechanik robił , ale chciałem się upewnić, auto kupiłem z takimi objawami .
Pierwsze co przyszło mi na myśl to UPG .

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Właściciel twierdził że mechanik robił , ale chciałem się upewnić, auto kupiłem z takimi objawami .
Pierwsze co przyszło mi na myśl to UPG .
Czyli jesteś - tak dedukuję przeglądając twoje tematy - że jesteś handlarzyną, co kupuje auta i poddrutuje trochę i puszcza dalej...:)

Do góry Bottom