• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford focus 2017r 1.5 TDCi błąd P1102

Lechtak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Wrocław
Ja po bimblowaniu mam sr@nie ....

Wracając do tematu. P1102 i P1121 ( tak to zrozumiałem z posta ) Sprawdź jakie częstotliwości wysyła MAF do sterownika przy jałowym, 2000 ob/min i 3000 ob/min
Sprawdź przepustnice gasząca i synchronizacje potencjometru przyśpieszenia. Jeszcze sprawdził bym ciśnienie sprężania ( wykręcone wszystkie świece)

Ostatnia edycja:

vwvzzz

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Betonów
Poluzuj śruby?nakrętki przed filtrem dpf tak by była nieszczelność i się przejedź. Może tam jest problem.

karolkulaga

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Stalowa Wola
Dla wszystkich zainteresowanych tematem, po długim szukaniu problem znaleziony i naprawiony. Okazało się że pasek rozrządu na tyle się już rozciagnoł i robił wszystkie takie problemy. Przy przebiegu 110k a zalecana wymiana paska 180k, kochane Fordy. Dzięki za pomoc wszystkich

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Spotykałem się z tym problemem w vw 1.2 bo tam się łańcuch wyciągał, i tez błedy z map sensora,ale że w takim świeżym aucie i do tego pasek, dokąd to zmierza :D

Bolo22

Nowy
Punktów
0
I co uporales się z problemem przeplywki dla mnie to ona nie jest niczemu winna przerabiałam ten temat nie raz całą winę stawiamy na przedstawiony rozrząd i utarte koło pompy wysokiego ciśnienia pasek rozrządu luźny ustawiamy na znaki fabryczne wymieniamy koło pompy i auto jedzie normalnie to jest wada fabryczne silnika 1.5 tdci

karolkulaga

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Stalowa Wola
I co uporales się z problemem przeplywki dla mnie to ona nie jest niczemu winna przerabiałam ten temat nie raz całą winę stawiamy na przedstawiony rozrząd i utarte koło pompy wysokiego ciśnienia pasek rozrządu luźny ustawiamy na znaki fabryczne wymieniamy koło pompy i auto jedzie normalnie to jest wada fabryczne silnika 1.5 tdci
Dzieki za info ale już wszystko rozwiązane, pasek był tak rozciagniety że nie wiem jakim cudem nie skoczył, koło również wymienione na nowe poprawione. Te Fordy to porażka jak może rozrząd się 60tys wcześniej wyciągnąć.

lopat84

Nowy
Punktów
0
Dzieki za info ale już wszystko rozwiązane, pasek był tak rozciagniety że nie wiem jakim cudem nie skoczył, koło również wymienione na nowe poprawione. Te Fordy to porażka jak może rozrząd się 60tys wcześniej wyciągnąć.
A o jakim kole mówisz. Mam ten sam problem co więcej rozrząd jest nowy ale silnik jakby na 3 gary chodził ale po podłączeniu wtryskow na każdym reaguje.

siudek123

Początkujący
Punktów
3
Witam wszystkim, mam dokładnie ten sam problem we fiescie 1.6 tdci 2015r. Tylko u mnie rozrząd wymieniłem kilka miesięcy temu, przepływka i map sensor podmieniony. Nic nie daje. Cały dolot sprawdzony, kolektor wyczyszczony i dalej to samo. Macie może jakiś pomysł? forscan sugeruje :
Dodatkowe symptomy usterki :)21):
- Amplituda sygnału mniejsza niż minimum
Wiązka sprawdzona takim sposobem: jedna osoba ruszała całą wiązką a druga osoba obserwowała wykres działania na oscyloskopie w forscanie. Nie zauważyliśmy żadnych anomali.
Co tu jeszcze sprawdzić?

Do góry Bottom