• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Mondeo mk3 2,0 TDCI wtryski

adam50

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Gorzów wielkopolski
Witam trafił mi się do naprawy Mondeo mk3 2,0 tdci 130KM z 2005 rok ,auto klient przywiózł z Niemiec niestety okazało się że jest rozkradzione. W jakimś warsztacie zwinęli wtryski odzyskanie ich czy dowiedzenie się jakie były jest nie możliwe , na pewno są to wtryski krótkie bo jest to model po lifcie .Teraz pytanie tylko jakie to wtryski i czy da się ustalić po VIN co tam było zamontowane nr Vin WF0WXXGBBW4Y73211 . Będę wdzięczny jeśli ktoś kolegów ma taką możliwość ustalić jakie to wtryski

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Witam trafił mi się do naprawy Mondeo mk3 2,0 tdci 130KM z 2005 rok ,auto klient przywiózł z Niemiec niestety okazało się że jest rozkradzione. W jakimś warsztacie zwinęli wtryski odzyskanie ich czy dowiedzenie się jakie były jest nie możliwe , na pewno są to wtryski krótkie bo jest to model po lifcie .Teraz pytanie tylko jakie to wtryski i czy da się ustalić po VIN co tam było zamontowane nr Vin WF0WXXGBBW4Y73211 . Będę wdzięczny jeśli ktoś kolegów ma taką możliwość ustalić jakie to wtryski
Podłącz kompa do bryczki, wejdź w sterownik silnika i sprawdź kody wtrysków i zapodaj.
Po kodach zajumanych wtrysków zobaczymy jakie ma. Dephi, Bosch.
Pozdro.

adam50

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Gorzów wielkopolski
Nie mam do tego forscan głównie zajmuję sie Francuzami czyli lexia czy diagbox a to go ni e rusza

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Nr nadwoziaWF0WXXGBBW4Y73211
Data produkcji04-10-18
Linia pojazduMondeo 2001-2007
Positive Territories(+)"D"
Rodzaj silnika2.0L Duratorq DI HPCR (125PS)
Przekładnia6-bieg. przekł. ręczn. - MMT6
Normy emisji spalinEtap IV ograniczania emisji
KlimatyzacjaAutomatyczna Regulacja Temperatury
Stylistyka nadwoziaKombi
NapędLHD FWD
Final Drive Ratios4.071/2.850
WersjaSeria 50
Seria
Rozstaw osi
Stylistyka kabiny
Warunki wewnątrz pojazduWnętrze Ebony
Lakier zewnętrznyPanther Black (Metallic)
Tkanina we wnętrzuAras

1307705Dysza Z Uchwytem - Wtryskiwacz Pal.£452.65
FINISNUMER CZESCINAZWASZT.OKRES STOS.OGRANICZENIEINFORMACJA DODATKOWA
13077054S7Q-9K546-BD

Fabryczna regeneracja :

1376699Dysza Z Uchwytem - Wtryskiwacz Pal.£378.15

1376699 RM4S7Q-9K546-BD

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
sprawdź sobie układ paliwa zanim je zamontujesz...(filtr paliwa obejrzeć co tam pływa)

adam50

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Gorzów wielkopolski
Wszystko już sprawdziłem po kolei wywaliłem filtr paliwa wylałem to co w nim było oczywiście znalazłem opiłki metalu czyli pompa wysokiego ciśnienia opiłkuje dla dokładnego sprawdzenia i upewnienia się zdemontowałem z pompy elektrozawór regulacji dawki paliwa no i oczywiście tam też były opiłki czyli pompa śmieć i załatwiła wtryski Na życzenie klienta druga pompa po pełnej regeneracji oraz wtryski zamówiłem po regeneracji , nowy filtr . koledzy tutaj pomogli mi dojść jakie powinny być te wtryski . Zdemontowałem nawet zbiornik wylałem paliwo które było przepłukałem go oraz przewody paliwowe ,teraz gdy już przyjdą części poskładam wszystko i powinno być ok zastanawiam się jeszcze nad powrotem paliwa mianowicie czy nie zaślepić powrotu do filtra i nie puścić bezpośrednio do samego zbiornika tak by w przyszłości opiłki z pompy nie trafiały od razu z powrotu bezpośrednio do filtra paliwa a tym samym nie leciały bezpośrednio do pompy jest to jakieś wyjście .Auto jak na swój wiek naprawdę zadbane przebieg nie duży 181 tysięcy dlatego klient chce by je zrobić choć koszta będą spore .Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wszelkie sugestie i pomoc pozdrawiam Adam

Do góry Bottom