• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Mondeo

jolczyk

Nowy
Punktów
0
planuję zakup forda mondeo mam na oku kikla natomiast jeden w szczególności rocznik 2002 silnik 1,8 z 2 letnim gazem przebieg 205000 słyszałem rózne zdania żeby nie pchac się w tak duży przebieg z zamontowanym dodatkowo gazem. Prosze o jakokąlwiek opinię w tym temacie

piglut

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
warszawa
nagonka na krencenie liczników może akurat ten niema krenconego a 200000 tysi to jeszcze nie porażka .

Punktów
0
A mozesz napisać czemu akurat decydujesz się na Mondeo,co Cię do niego skłania? Podaj więcej szczegółów odnośnie wymagań względem samochodu i wtedy doradzimy coś konkretnego.

S

sz.pak

No to jak przyjdzie Ci wymieniać np. łozyska w kołach w MK3 to zejdziesz na ziemię :)
Popatrz kolego na ceny części i porównaj np. z Audi B4 i Omegą B. Zapisz się do klubu mondeo polska i poczytaj jakich wariacji doświadczają właściciele MK3. Sam jestem pooo... i smigam teraz MK2.

Punktów
0
Omegę I Mondeo łączy jedynie korozja ,ale można trafić też na całkiem zadbany egzemplarz w zależności od budżetu. Akurat osobiście wolałbym już Vectre B,ale to tylko moje zdanie w tej kwestii.

S

sz.pak

Nie ma wozów na naszą sól. Polska sól zabija wszystkie sole :) Ciężko też znaleźć 14-16latka bez korozji. Im nowszy tym będzie później gorzej bo tam dali pół blachy zamiast całej :)
Zerknij na zachowane (ładnie zachowane) modele Omegi B z 1996-1997r a popatrz na taryfowe Mercedesy W210 z 2000r. Nie ma reguły.

Do góry Bottom