• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Ranger Zablokowało się koło na moście

Tomasz22334

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warszawa
Witam, Ranger 2015, pokrętło 2H, 4H, 4L, Auto było sprawne, odstawione na parking, stało miesiąc. Wchodzę chcę jechać a on nie chce ruszać. Tył lewe koło jest zablokowane w tylnym moście, przynajmniej tak mi się zdaje. na pewno nie jest wina hamulca, z tyłu jest bęben i się kręci luźno. Jak mam 2H ruszam to ciągnie auto ale koło stoi. Przełącznik blokad działa, przełącza bo słychać. Auto na luzie, przełącznik 2H, podnoszę lewarkiem lewy tył koło jest zapięte, nie kręci się, kręcąc to koło widać jak dygnąć chce wałem na tył ale się nie da obkręcić, przypuszczam coś w tylnym wale dostało awarii i trzyma koło jak diabeł sołtysa ale co? Co to może być... to tam się zblokowało. Przy skrzyni jest silniczek zapinający blokady...

Tomasz22334

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warszawa
Pytanie co mogło się zablokować, które elementy sprawdzić to ja sam to sprawdzę. Jak nie mieliście nigdy Forda Rangera V u siebie n warsztacie to po co się w ogóle wypowiadacie, temat jest dla osób które mają pojęcie o pojazdach 4x4 i tym podobne i wiedzą co mogło się stać, Wy wracajcie do swoich polówek. Mówicie zabierz do mechanika.. a kurde z kim ja tu rozmawiam, z cukiernikami?

Zablokowało się koło na moście
Na jakiej rzece ten most to może ktoś pomoże

Prawdopodobnie coś zablokowało się w deferencjale, tak lepiej?

Ostatnia edycja:

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Z tym mostem to był żart wiec się nie zesraj. To nawet fachowo się most nazywa. I nie zachowuj się jakby Ci się NALEŻAŁA pomoc

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Jak most może zablokować jedne koło ? Od samego stania
Jaki silniczek przy skrzyni ?
raczej przy reduktorze
Masz tam blokadę tylnego mostu ?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tomasz jest supermechaniorem i skoro napisał to co napisał, to znaczy, że się zna na tym o czym napisał i nie ma podstaw aby podważać prawdziwość tego co napisał...:)
Trochę wiary w ludzi...:)

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
O fak.... Woodoo dziś przechodzi samego siebie... Takie mądrości... Chmiel działa :woot:

Do góry Bottom