• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Głośna praca silnika 1.6hdi

florek51

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Krotoszyn
wedlug mnie bezdyskusyjnie do sprawdzenia. rozrzad prosty i sprawdzic latwo. ew jezelu tak bylo przed naprawa pokrywa z walkami do gory i czy przypadkiem tam nie ma problemu

sly1978

Początkujący
Punktów
0
wedlug mnie bezdyskusyjnie do sprawdzenia. rozrzad prosty i sprawdzic latwo. ew jezelu tak bylo przed naprawa pokrywa z walkami do gory i czy przypadkiem tam nie ma problemu
Góra wykluczona bo to ona była powodem naprawy. Wałki + kpl. łańcuch wymienione. Tylko zastanawia mnie teraz ten pierścień magnetyczny.

RafałMS

Gaduła
Punktów
9
Miasto
Siec
Witam. Ostatni taki przypadek zakończył sie powodzeniem po wymianie koronki czujnik wału , ktoś przy wymianie rozrządu uszkodził koronkę , kupił nowa ale z silnika innej mocy 110km . Wymiana na odpowiedni z wersji 90 naprawiła sytuacje. Okazało sie że na powierzchni magnetycznej sa ustawione przerwy, jak dasz do opiłków albo sprawdzisz testerem to widać zupełnie inne odstępy miedzy przerwami w 110 a 90. Pozdr.

sly1978

Początkujący
Punktów
0
Witam. Ostatni taki przypadek zakończył sie powodzeniem po wymianie koronki czujnik wału , ktoś przy wymianie rozrządu uszkodził koronkę , kupił nowa ale z silnika innej mocy 110km . Wymiana na odpowiedni z wersji 90 naprawiła sytuacje. Okazało sie że na powierzchni magnetycznej sa ustawione przerwy, jak dasz do opiłków albo sprawdzisz testerem to widać zupełnie inne odstępy miedzy przerwami w 110 a 90. Pozdr.

Odpalał na uszkodzonym pierścieniu ?

RafałMS

Gaduła
Punktów
9
Miasto
Siec
A popychacze zaworów ? sprężynują wszystkie ? Jakie ma ciśnienie oleju?

Do góry Bottom