• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Gaśnięcie auta przy hamowaniu silnikiem/zwalnianiu Peugeot 206 1,4 benz

Sknera

Początkujący
Punktów
0
Cześć jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Puga 206 1,4 benz 2001 i od dłuższego czasu raz na dłuższy czas auto gasło mi w czasie jazdy przy zwalnianiu/redukcji biegu. Ostatnimi czasy jednak zdarza mu się to notorycznie, czasami potrafi też przestać działać prędkościomierz i po krótszej lub dłuższej chwili wrócić (obrotomierz działa ok). Nieważne czy zimny czy ciepły. Po zgaśnięciu pali od razu.
Co lepsze czasami przy szybszym wbiciu biegu i lekkim podgazowaniu uda mi się auto "utrzymać" - kontrolki już się odpalają jakby auto zgasło ale udaje się silnik utrzymać na chodzie. Przeszukałem internety ludzie mieli takie problemy ale rozwiązań brak jedyne co z nich można wywnioskować to sugestie że winna jest w:
-kostce od czujnika położenia wału
-czujniku prędkości
Miał ktoś może taki problem albo wie co to może byc?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Cześć jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Puga 206 1,4 benz 2001 i od dłuższego czasu raz na dłuższy czas auto gasło mi w czasie jazdy przy zwalnianiu/redukcji biegu. Ostatnimi czasy jednak zdarza mu się to notorycznie, czasami potrafi też przestać działać prędkościomierz i po krótszej lub dłuższej chwili wrócić (obrotomierz działa ok). Nieważne czy zimny czy ciepły. Po zgaśnięciu pali od razu.
Co lepsze czasami przy szybszym wbiciu biegu i lekkim podgazowaniu uda mi się auto "utrzymać" - kontrolki już się odpalają jakby auto zgasło ale udaje się silnik utrzymać na chodzie. Przeszukałem internety ludzie mieli takie problemy ale rozwiązań brak jedyne co z nich można wywnioskować to sugestie że winna jest w:
-czujniku prędkości
To są standardowe objawy opętania samochodu przez złe duchy... pewnie somsiad z zazdrości rzucił urok...:)
A oto podstawowe czynności jakie musisz wykonać aby odpędzić złe moce:
- spuść płyn z chłodnicy, a w to miejsce nalej wody święconej...
- napuść mu do filtra powietrza kadzidła...
- nasmaruj pokrywę silnika mirrą...
- odkręć korek wlewu oleju i spluń do środka 3 razy, powtarzając za każdym razem : abrakadabra...
-obejdź samochód 2 razy dookoła, stukając stopą w każde z kół...
- a na koniec pierdzielnij drzwiami kierowcy tak żeby wyleciała przednia szyba...

Musisz wykonać wszystko po kolei i dokładnie tak jak napisałem...
Fura powinna palić jak nowo narodzona...:)

Jak czegoś nie zrozumiałeś, to pisz...:)

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
-czujniku prędkości
A ty masz problem z trafieniem do swojego mechanika? Chcesz darmowej odpowiedzi i wtedy mechanikowi pokazać palcem? Wyśmieje cię na bramie i każe wypitalać, ludzie nie macie co robić w Niedzielny wieczór tylko takie pierdoły pisać?
Po za tym twój nick daje rozwiązanie tematu w 75%

Sknera

Początkujący
Punktów
0
Czy Ty masz chłopie jakiś problem ze sobą? Jak nie chcesz pomóc to po co piszesz? Tak chce darmowej odpowiedzi i wskazać palcem mechanikowi od kogoś kto miał taki problem lub miał z takim do czynienia. Jak ma mnie wyśmiać mechanik to wyśmieje mnie nie Ciebie więc nie odpisuj w niedzielny wieczór "na te pierdoły"

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Czy Ty masz chłopie jakiś problem ze sobą? Jak nie chcesz pomóc to po co piszesz? Tak chce darmowej odpowiedzi i wskazać palcem mechanikowi od kogoś kto miał taki problem lub miał z takim do czynienia. Jak ma mnie wyśmiać mechanik to wyśmieje mnie nie Ciebie więc nie odpisuj w niedzielny wieczór "na te pierdoły"
Tutaj takiej odpowiedzi nie uzyskasz, idź do wróżki odpali kule i ci powie.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Sknera, co ty chłopie będziesz jeździł po mechanikach, za głupi jesteś na to - nie dość, że cię skroją z kasy, to jeszcze jak się na chwilę odwrócisz, to ci katalizator wytną...:)
Rób tak jak ci napisałem wyżej i fura będzie jeździła...:)

Sknera

Początkujący
Punktów
0
Dobrze że się udzielacie chłopaki, szkoda że na poziomie gimbazy. Znajdzie się ktoś w miarę kumato-normalny?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Dobrze że się udzielacie chłopaki, szkoda że na poziomie gimbazy. Znajdzie się ktoś w miarę kumato-normalny?
Na poziomie gimbazy to ty zadajesz pytania, podam ci stare dobre przyszłowie "chytry traci 2x" będziesz wymieniał wszystko po kolei jak głupi bo tak ci na forum napiszą? Człowieku ogarnij się, zawieź auto do speca wydaj parę złotych a wyjdziesz lepiej na tym, tu trzeba dobrej diagnozy i testów a nie wróżenia z fusów.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Dobrze że się udzielacie chłopaki, szkoda że na poziomie gimbazy.
No ci powiem tak w zaufaniu, że tu się cały czas taka gimbaza loguje, ze to się w pale nie mieści... skąd oni się biorą ? codziennie co najmniej po kilku takich jełopów jest...:) a jeden głupszy od drugiego...:)
Normalnie jak by mieli jakiś konkurs na największego głąba roku...:)

Jak myślisz co z takimi robić ?:)

Sknera

Początkujący
Punktów
0
Po pierwsze chyba po to jest to forum żeby zadać pytanie skoro ma się problem. Po drugie myślisz że ten "spec" od razu zdiagnozuje temat i będzie to trafne? Bo ja z doświadczenia wiem że szerze wątpię. Skoro pytanie na poziomie gimbazy to SuperMechanior powinien znać odpowiedź więc czekam, co do WOODOO juz prześledziłem Twoje posty i współczuję.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Po pierwsze chyba po to jest to forum żeby zadać pytanie skoro ma się problem. Po drugie myślisz że ten "spec" od razu zdiagnozuje temat i będzie to trafne? Bo ja z doświadczenia wiem że szerze wątpię. Skoro pytanie na poziomie gimbazy to SuperMechanior powinien znać odpowiedź więc czekam, co do WOODOO juz prześledziłem Twoje posty i współczuję.
A po drugie czytanie ze zrozumieniem się kłania, to jest forum "Mechaników" a nie ludzi którzy logują się po to żeby zadawać takie pytania. Jesteś mechanikiem?

Sknera

Początkujący
Punktów
0
Tak jestem mechanikem amatorem tak samo jak Ty Encore widząc po uwagach
Automatyczne połączenie postów:

Fajnie się chłopaki z Wami pisało (przypomniały się czasy podstawówki) ale teraz poczekajmy na kogoś kto ma coś sensownego do przekazania

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Tak jestem mechanikem amatorem tak samo jak Ty Encore widząc po uwagach
Automatyczne połączenie postów:

Fajnie się chłopaki z Wami pisało (przypomniały się czasy podstawówki) ale teraz poczekajmy na kogoś kto ma coś sensownego do przekazania
Życzę powodzenia w ustaleniu przyczyny na forum, musisz być bardzo cierpliwy, witamy wśród "Amatorów"

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Przychodzi woodo do lekarza ze śledziem na plecach, lekarz pyta co Panu dolega na to woodo... Ktoś mnie śledzi... A propo lat szkolnych tak mi się skojazylo.. Zbieżność osób przypadkowa..

Do góry Bottom