• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Gaśnie, przerywa nie ma mocy tylko na benzynie

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Czyli tak. Błąd Antypolution (Usterka przeciw zanieczyszczeniom), sonda 1 na "maxa" czyli bogato (chyba dobrze myślę). Boli go że za dużo paliwa dostaje. Tak? Drugi sterownik?

Sebartnik

Uczestnik
Punktów
2
Jaki drugi sterownik?
Niby bogato daje ale jak plakiem psikne to wyrównuje obroty czyli z kolei za mało dostaje.

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Na podmiankę. A co z tą głowicą? Zalałeś zbiornik pod korek i sprawdzałeś czy bombluje? Czytam na angielskiej stronie że "Jest to bardzo powszechna usterka w tym silniku".

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Nie rozumiesz mnie. Jak zalejesz zbiorniczek wyrównawczy do pełna na równo, i będzie strzelona uszczelka/pęknięta głowica to będzie ciśnienie w zbiornik szło. A co do sterownika to chodzi mi o normalny sterowny sterownik silnika. tylko teraz myślę czy to w ogóle ma sens. Najtaniej i tak wyjdzie jak pojedziesz i sczytasz błędy.

Sebartnik

Uczestnik
Punktów
2
No to w zbiorniku wyrownawczym bylby olej, kompresja by się zmniejszyła, a tu kompresja wzorowo 12 bar na cylinder a zbiorniczek czysty i nie bombluje
Sterowniki wszystkie wymieniłem.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
ile juz czasu straciles ? czy tak ciezko podjechac na kompa odczytac bledy , sprawdzic parametry ? rozwiazanie jest mega blache.

Sebartnik

Uczestnik
Punktów
2
No to jakie jest rozwiązanie? Nie mogę jeszcze jechać do mechanika

Sebartnik

Uczestnik
Punktów
2
Dlaczego ?

Jakbym mógł to bym pojechał ale nie mogę.
Mogę zapłacić za odpowiedź jeśli wolisz. 50zl? Mówię poważnie

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
bo masz odpowiedz pod domem za 50 zł ale wolisz czekac az ktos na forum pod ci odpowiedz , mimo iz sam dlubiesz w aucie i nie widzisz co jest nie halo

Sebartnik

Uczestnik
Punktów
2
To jest forum z pomoca i proszę o taką pomoc a ty mnie do mechanika wysyłasz mimo że znasz odpowiedź.
Nie rozumiesz że nie mogę iść z tym autem do mechanika. Przecież dla mnie to obojętne czy dam tobie czy im. Chciałbym to zrobić ale nie mam możliwości oddać do mechanika

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
po pierwsze , pochwal sie bledami , po drugie tym co zepsules podczas naprawy i wyciagnij wnioski

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
To jest forum z pomoca i proszę o taką pomoc a ty mnie do mechanika wysyłasz mimo że znasz odpowiedź.
Nie rozumiesz że nie mogę iść z tym autem do mechanika. Przecież dla mnie to obojętne czy dam tobie czy im. Chciałbym to zrobić ale nie mam możliwości oddać do mechanika
sam mechanik Ci powiedział 50 zyla i kilka chwil !!! a tak ttracisz czas i mase pieniedzy -pytanie po co????:eek:

Sebartnik

Uczestnik
Punktów
2
Auto nie ma przedniej szyby. Jak mam pojechac do mechanika? Wiecie to moglibyście podpowiedzieć. Nie jestem specjalistą to może i moje podejście czy wiedza jest na poziomie gownianym. Dlatego piszę do was, wy się znacie to chciałbym pomocy, po co jest to forum?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
auto potrzebujesz do pracy a tu nagle nie ma przedniej szyby , na gazie jezdzi super itp itd , bo moja cierpliwosc sie skonczy jak to toomi opisal :p

nie powiem co jest przyczyna dopoki w aucie nie bedzie przedniej szyby i nie zobacze tego !

Do góry Bottom