• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

geometri kół

hubert kot

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Czesc,

zrobilem dzis geometrie kol.

Zbieznosc wyszla dobrze tj w normie ale pochylenie tylnego kola prawego juz nie.

Z na wydruku jest zakres ze powinno byc pomiedzy -1 st 39 a - 0 st 39 a wyszlo -2 st 16.

Czy to duzo ?

Diagnosta mowi ze przyczyn moze byc kilka i szukanie moze byc kosztowne.

Czy da sie z tym zyc ?

auto jezdzi prosto, trzyma sie dobrze drogi.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
wszystko w normie a jedynie te jedno tylnie kolo - prawe.
napiszę z doświadczenia. na wielowahaczu nie zawsze jest regulacja kąta pochylenia, ale zawsze jest regulacja zbieżności. jeśli zbieżność jest źle, to auto będzie się źle prowadzić. (odnosi się tylniej osi) jeśli tylko pochylenie, to nawet nie będziesz o tym wiedział. jeśli kąt będzie mocno poza zakresem, to wkońcu zetnie oponę.
więc to co jest u Ciebie, nie będzie miało w pływu ani na jazdę ani na z użycie opony.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
dodałem cały raport , nie wiem czemu odrazu tego nie zrobilem

to nie jest żart. to odchylenie od normy niczego złego nie będzie powodować. wspomnisz moje słowa ;)

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Tak , czy siak to ja najlepszego zdania o tych wynalazkach nie mam i hubert kot na twoim miejscu sprawdził bym ten wahacz i ten cały zawieh pod kątem rudej i innych uszkodzeń .To takie Tico ta Kia (ja) co tyko i Bóg raczy wiedzieć co wy tyko .

hubert kot

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
hej,
moj mechanik probowal podejsc do regulacji i stwierdzil iż nie ma regulacji kąta pochylenia w tym modelu.

dzwoniłem do ASO - też stwierdzili że niema możliwości regulacji tego kąta. Mówią że whacze mogą być do wymiany.

Ostatnia edycja:

hubert kot

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
zwieszenie zostanie jeszcze raz sprawdzone ale za około tydzien +/-.

ponoć sprezyna lezy nienaturalnie z tym ze nawet jak ją sie poprawi to i tak bez wplywu na ten rodzaj pochylenia...

dam znac za jakis czas co i jak

hubert kot

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
no i dlatego jeszcze raz zawieszenie sprawdzę za okolo tydzien w innym miejscu u goscia ktorego juz trochę znam.

nie mam zamiaru pchac sie w koszta - zwłszcza po świętch ;-)

Do góry Bottom