• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf 1.4 TSI..caxa chłodzenie

dzersej

Bywalec
Punktów
7
Panowie , mam zapytanie.

Od jakiegoś czasu minimalnie ubywa mi płynu chłodniczego , być może jest mały wycinek którego nie mogę namierzyć . Kupiłem barwnik który wpuszczę i być może znajdę go.
Problem jest taki że czasem zdarzyło mi się tak że straciłem ogrzewanie , temperaturę silnika w górę poszła.
I delikatnie zaczął płyn uciekać z obudowy termostatu .
Moze upg? Robile test CO2, nic nie wykazał silnik pracuje wzorowo .

Pomyślałem że może termostat się nie otwiera ,podobno są tam dwa ? Moze ktoś podpowie ? Jeden jest do dużego układu a drugi do małego ? Jak to jest tak rozwiązane ? Czy te dwa termostaty są identyczne ? Czy każdy jest inny ? Lepiej wymienić je razem z obudową ?

Panowie macie większe doświadczenie proszę o info.

Dziękuję

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Chwilowe braki ogrzewania, wysoka temperatura. Jeszcze dołóż nadmierne ciśnienie w układzie i UPG jak malowane

dzersej

Bywalec
Punktów
7
Wlasnie dziwne jest to że test na co2 negatywny. Czarsem po odpaleniu po nocy auto nabiera 90 stopni, brak ogrzewania. Po rodkreceniu korka od zbiorniczka plyn wraca do niego na wysoki poziom. Licze się z tym ze to upg, ale moze ktos podpowie co jeszcze przed rozbiorka sprawdzic. Moze korek od zbiorniczka?

Chomikos

SuperMechanior
Punktów
12
Płyn nie może uciekać z obudowy termostatu , nie masz ogrzewania bo masz powietrze w układzie .Zrób porządek z wyciekami . Jak nie ustąpi to upg.

Do góry Bottom