• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf 1,6 BSE i błąd P1141

Faja

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Puławy
Tak... Za namową znajomego mechanika zakupiłem podobno dedykowany do tych głowic ribe 10.3. I dupa.

Ostatnia edycja:

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Grunt że usterka znaleziona :) głowica do remontu czy druga do kupienia ?? Moja była totalny szrot

Faja

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Puławy
Myślę że gniazda da się przefrezować a zawory przeszlifować. Martwią mnie jedynie mikropęknięcia pomiędzy gniazdami zaworowymi na dwóch cylindrach. Pamiętam że w silnikach 1,6 td pęknięcia były dopuszczalne. Tu już się wypowie spec od głowic.

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Jak masz fachure od głowic to super dziś ciężko majstra ogarnąć. Gaz jest oki jeśli ktoś o niego dba nie wiem czy się tym zajmujesz ale gwarancję na robotę pewnie dajesz musisz to wziąść pod uwagę. Bo nie raz tłumacz gościowi gaz do regulacji pojedź do specjalisty
Aha Oki i za pół roku przyjezdza z takim samym tematem i do cb z piz*& że chce gwarancji

Faja

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Puławy
No to głowica zrobiona, przy okazji honowanie, pierścienie i panewki. Odpalił od pierwszego. I dupa. Nadal błąd, podciśnienie nieprawidłowe i wypadanie zapłonów. Już mi ręce opadają. Brak pomysłów.
Automatyczne połączenie postów:

Czy ma ktoś dane dotyczące wysokości krzywek wałka rozrządu? Może to zużyty wałek.

Ostatnia edycja:

Faja

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Puławy
Po długich bojach temat został opanowany. Problem była wadliwa NOWA przepustnica pierburg, nowe świece które padły po kilkunastu kilometrach i zawór PCV przez usterkę którego prawdopodobnie niepotrzebnie wymieniona została przepustnica.

Do góry Bottom