Witam. Problem z szarpaniem tylko przy dodaniu i puszczaniu gazu bez znaczenia zimny/ciepły, na 100% szarpie jeśli jest większe obciążenie np pod górkę a już np z górki tego szarpania często nie ma ale też się zdarza. Po dodaniu gazu przy obrotach 3000 lub wyżej też często już nie szarpie.
Słychać stukanie z silnika prawie cały czas podczas jazdy mechanik stwierdził że to spalanie stukowe czujnik wymieniony ale bez efektu.
Silnik na wolnych obrotach trzęsie się zdecydowanie za bardzo ale tylko na ciepłym.
Brak błędów jedyne co mi się udało vagiem wykryć to kąt zapłonu ma skoki przeważnie około +20 czasem na - właśnie wtedy kiedy dodaje gazu albo puszczam.
Dałem na diagnostykę ale powiedzieli że wszystko jest dobrze.
Prawie wszystko wymienione na nowe i skończyły mi się opcje mechanikowi też.
W jednym warsztacie powiedzieli że pierwszy raz jechali 1.6 który tak się zbiera na obroty i nie zamula ale mi to nic nie mówi.
Ogólnie jak już szarpnie przeważnie dwa razy to jeździ normalnie.
Silnik 1.6 16V 105 km AZD
Słychać stukanie z silnika prawie cały czas podczas jazdy mechanik stwierdził że to spalanie stukowe czujnik wymieniony ale bez efektu.
Silnik na wolnych obrotach trzęsie się zdecydowanie za bardzo ale tylko na ciepłym.
Brak błędów jedyne co mi się udało vagiem wykryć to kąt zapłonu ma skoki przeważnie około +20 czasem na - właśnie wtedy kiedy dodaje gazu albo puszczam.
Dałem na diagnostykę ale powiedzieli że wszystko jest dobrze.
Prawie wszystko wymienione na nowe i skończyły mi się opcje mechanikowi też.
W jednym warsztacie powiedzieli że pierwszy raz jechali 1.6 który tak się zbiera na obroty i nie zamula ale mi to nic nie mówi.
Ogólnie jak już szarpnie przeważnie dwa razy to jeździ normalnie.
Silnik 1.6 16V 105 km AZD