• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf III 1.9 TD - kierownica

Niemczol

Gaduła
Punktów
7
Witam zakupiłem sobie Golfa III 1.9 TD 75 km 1997 rok ze wspomaganiem kierownicy, abs, klima. Robię teraz generalny remont silnika, spisuje sobie części które są mi potrzebne i mam problem, gdy jadę autem i skręcam to w jedną stronę kierownica idzie leciutko a w drugą idzie ciężko, co to może powodować ? Zawieszenie jest sprawne, nic nie stuka.

Dixii

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
jezeli zawieszenie jest ok, szczegolnie lozyska mcpersona to szukalbym problemu w maglownicy. zobacz czy uklad wspomagania
jest szczelny

A

autozibi

Witam zakupiłem sobie Golfa III 1.9 TD 75 km 1997 rok ze wspomaganiem kierownicy, abs, klima. Robię teraz generalny remont silnika, spisuje sobie części które są mi potrzebne i mam problem, gdy jadę autem i skręcam to w jedną stronę kierownica idzie leciutko a w drugą idzie ciężko, co to może powodować ? Zawieszenie jest sprawne, nic nie stuka.
Spróbuj na początku zmienić olej(płyn) do wspomagania .

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
Ja również uważam że pada maglownica jak najbardziej możesz najpierw wymienić płyn ale znając życie to pomoże na chwilę.
Dopóki się nie nagrzeje, a potem prawdopodobnie będzie ten sam efekt co był.

A najlepiej to wywal magiel daj do regeneracji i dopiero wyczyść układ i zalej nowym olejem.

Niemczol

Gaduła
Punktów
7
Mieliście rację to maglownica, gdy weszliśmy pod auto to zaczęła strasznie zgrzytać gdy osoba z góry kręciła kierownicą, na szczęście mam drugą, z rozbiórki golfa III, ta ma przebieg udokumentowany 160 tys. km, więc nie powinno być z nią problemów.

Dziękuje za pomoc :)

Do góry Bottom