• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf iv 1.6 sr wypadanie zapłonu bez błedu

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
220
Miasto
Rzeszów
No to stąd masz błąd sondy, obcina dawkę paliwa ze względu na niedobór powietrza.
Swoją drogą na początku mówiłeś o błędzie górnej, a nie dolnej granicy tolerancji sondy, a to zupełnie odmiennie należy interpretować.

jarek2727

Początkujący
Punktów
2
Na początku była górna granica po wymianie kilku rzeczy między innymi nieszczelnej rury od przeplywki pojawił się blad o granicy niskiej wartości. Narazie podmieniłem przepustnice i przeplywke bo ogarnęłam na podmiankę i zobaczymy ci będzie dam znac

jarek2727

Początkujący
Punktów
2
słuchaj był dokładnie sprawdzony dymiarka nigdzie nie poszedł dym, u mechanika wziąłem autostart spray i zacząłem pryskać i okazało się że była drobna nieszczelność na odejściu z rury od przepływomierza do odmy .

jarek2727

Początkujący
Punktów
2
Po zmianie przepustnicy blad dalej występuje szczerze już nie wiadomo gdzie szukać dalej jest błąd 00537 niska wartosc, parametru sondy w granicach 0.8-0.9 v . Z wiki Ross blad wskazuje na zawor filtra aktywnego - został podmieniony , potem wtryski - są nowe, i pompa paliwa - działa ok cisnienie 3.5 bara. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać problemu?

piohol

SuperMechanior
Punktów
112
Miasto
Kępno
Człowieku usuń podstawowe usterki, które można zdiagnozować oganoleptycznie a potem zacznij diagnozować auto. Przy Twoim podejściu do naprawy to najtaniej wyjdzie kupić sprawny silnik z osprzęm i przełożyć do Twojej fury. Choć przy tak niehlujnym podejściu do naprawy auta to i po przekładce gratów będzie pod górę.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
-9
Miasto
Gdańsk (PL) & Villach (AT)
Raz jeszcze Jarku wsio od początku, na spokojnie, po mału. Odpinać, sprawdzać, diagnozować, podpinać. Od początku dolotu po wydmuch za sondą. Po mału, bez nerwów, kawicę zrobić, kipa zapalić i wsio po kolei ładnie oglądać, dokręcać, sprawdzać. Gdybym z nerwicą podchodził do tych szrotów to siedział bym za spalenie minimum kilkudziesięciu. Tak, wiem, wiem. Szrotwagen to niewdzięczna w naprawach królewna na ziarnku grochu. Byle wężyk pęknie i klamoty kichają, prychają jakby od murzyna w dupsko dostawały. Taki urok tej rasy lecz w drugą mańkę - jeśli jest z łbem na karku robione - potrafi to to jeździć bez grymasu latami...

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom