• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf IV 1.9tdi ahf niskie ciśnienie

batekce

SuperMechanior
Punktów
3
mam problem z golfem IV 1.9tdi ahf 110km. auto jezdziło gdy nagle urwala sie turbina , zrobiłem turbine i po uruchomieniu okazalo sie ze pracuje na 3 cylindry . Zostalo zmierzone cisnienie i na trzech było po 30 a na jednym drugim cylindrze 12. zdjąłem głowice i na 2 cylindrze puszczał zawór ssacy zostało to zrobione oraz głowica splanowana oraz dotarle i doszlifowane zawory. po złozeniu nadal pracuje na 3 i cisnienie wzrosło na tym jednym na 16, po probie olejowej podniosło sie do 19,5 . byłby problem z tłokiem lub pierscieniami ? dodam ze wczesniej przed awaria turbiny bylo takze na nim 3o bar i nie zabierał oleju ani nic. Prosze o pomoc

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Skoro była glowica sciagnieta to ktoś czegos niedopatrzyl. J/w.

kamil03

SuperMechanior
Punktów
56
Miasto
kraków
Dmuchnij w miejsce po świecy żarowej moze bedzie słychać gdzie uchodzi może szklanki podpierają zawory? Krzywe korby?

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Korbowód raczej do wymiany na 2. Idzie biały dym z rury jak pracuje?

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Zazwyczaj jak się ma zdjeta głowice to obraca się wałem oglądając dziury czy nie ma rys sprawdzić chociażby palcem progu jak nie ma się srednicowki , można sprawdzić luz na korbach i czy tłoki równo wychodzą z bloku(krzywy korbowod)

Teraz pozostaje ci zdjąć głowice i oglądać dol.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Idzie bo ropa w wydechu się praży:)

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Moim zdaniem ugięta korba. Ale dla pewności zdejmij miskę i luknij na korbę. Zalałbym cylinder naftą i zobaczył jak ucieka dołem.

Serwismiechów

SuperMechanior
Punktów
98
Kolego takich korb po padniętym turbo to mam kilka szt.
W różnym stopniu skrzywienia ;)
Także to jest primo do sprawdzenia jak się zrzuca czapkę. Na przyszłość będzie nauczka

Już robiłem przypadki gdzie po padniętym turbo auto słabo i długo odpalało i inni 'mechanicy' wgrywali softa z automata żeby lepiej palił :banghead: ( wiadomo bezskutecznie, ale skutecznie dwumas dostawał )

batekce

SuperMechanior
Punktów
3
u mnie jest sprzeglo z vr6 wiec nic mu nie bedzie ale nikt nie przywidywał ze aż tłok czy korba. trudno dojdzie koszt uszczelki głowicy

Do góry Bottom