Trafił do mnie golf IV z silnikiem 1.8 benzyna po kilku już mechanikach i problem nadal nie rozwiązany. Otóż miałem wymienić w nim zawory na 2 cylindrze gdyż podobno nie miał ciśnienia. Więc zostały wymienione ale problem nie ustał. Golf na zimnym silniku jeszcze w miarę chodzi, ale nie do końca jak powinien.. ale Gdy się rozgrzeje to już całkiem chodzi nie równo jak na 3 cylindrach.. Poprzedni mechanicy wymienili czujnik ciśnienia, pompkę paliwa i coś jeszcze.. Dowiem się i dopiszę co jeszcze.
Błędy w komputerze jakie wyskakują to zawór dozowania paliwa (n290) - przerwa. Po odpaleniu powraca. Tylko nie wiem gdzie on się znajduję, który to jest.
Oraz zakres działania klap kolektora ssącego i wypadanie zapłonów na cylindrze pierwszym i drugim. Z kolektorem znalazłem przyczynę od czego zapalał się (kapy na pierwszym i drugim cylindrze były wyżej niż mogły i chodziły nie w tym miejscu.- robiłem to na koniec i po tym nie podpinałem pod komputer ale auto nadal chodzi nie równo tak jak by chodził na 3 cylindrach.
Rozrząd ustawiony prawidłowo (na znaki)- sprawdzany 2 razy.
Teraz planuję podmienić jeszcze wtryskiwacze 1 i 2 z 3 i 4
Błędy w komputerze jakie wyskakują to zawór dozowania paliwa (n290) - przerwa. Po odpaleniu powraca. Tylko nie wiem gdzie on się znajduję, który to jest.
Oraz zakres działania klap kolektora ssącego i wypadanie zapłonów na cylindrze pierwszym i drugim. Z kolektorem znalazłem przyczynę od czego zapalał się (kapy na pierwszym i drugim cylindrze były wyżej niż mogły i chodziły nie w tym miejscu.- robiłem to na koniec i po tym nie podpinałem pod komputer ale auto nadal chodzi nie równo tak jak by chodził na 3 cylindrach.
Rozrząd ustawiony prawidłowo (na znaki)- sprawdzany 2 razy.
Teraz planuję podmienić jeszcze wtryskiwacze 1 i 2 z 3 i 4