• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf V 1.9 tdi 105km sprzęgło

Rysiek102

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Kraków
Witam, mam problem... Po zmianie koła dwumasowego na jednomas oczywiście mowa o komplecie Valeo. Teraz gdy wbijam wsteczny rzuca mi całym autem jak bym wbijał bieg bez sprzęgła, nadusze sprzęgło kilka razy bieg wchodzi normalnie, ale po chwili znowu z oporem. Mechanik obstawil pompke sprzęgła i dzisiaj ją wymienił. Sprzęgło chodzi lżej, ale po ostrej jeździe nie szło wbić już biegu... Oddałem auto ponownie mechanikowi, który twierdzi, że znowu jest zapowietrzone.. Auto już prawie tydzień mam na kilka minut bo ciągle wracam bo co chwilę coś... Teraz pytanie, czy mój mechanik robi coś źle? Czy faktycznie coś nawalilo... Auta potrzebuje do pracy, a sprawa niby prosta ciągnie się prawie tydzień... Proszę was o jakąś radę co robić..

Rysiek102

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Kraków
Początkowo ciężko było wybić wsteczny i pedał czasami zapadł się w podłogę, ale reszta biegów chodziła bardzo dobrze. Po wymianie pompki sprzęgła pedał zrobił się miękki i początkowo biegi chodziły dobrze, tyle że pedał brał od samej podłogi. Po krótkiej jeździe nie szło już wbić jedynki, a o wstecznym mogłem zapomnieć tak więc jeszcze gorzej. Mechanik twierdził, że płyn był czysty bez powietrza

Rysiek102

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Kraków
Głównie ja z tego względu, że kilku znajomych ma i chodzi to bardzo fajnie no i druga kwestia, mam go już kilka lat i chciałbym sprzedać, tak więc nie chciałem topić się w kosztach bo różnica była spora.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
no to miej pretensje do siebie, że takie cuda wychodzą... nie do mechanika... Nad tym pracowała spora grupa inżynierów. i przy takich zabiegach potem wychodzą klocki bo słabsze elementy wyzioną ducha...
Powodzenia tylko życzę i co by cie mechanik za każdą wizytę nie naliczał bo na jedno pewnie wyjdzie...

Rysiek102

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Kraków
A co ma piernik do wiatraka? Idąc Twoim tokiem myślenia to nic co ma zwykłe koło nie powinno pracować. Kiedyś nikt nie montował żadnych dwumasów i jakoś wszystko jeździ. Mam styczność z Leonem z tym motorem także ze zwykłym kołem i nic się nie dzieje, Passat to samo i wszystko Valeo, tak więc nie widzę powodów czepiania się tego, iż nie montowałem dwumasy. Reasumując, masz kolego swoje zdanie, szanuję to i pozdrawiam.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Nie mam już tego filmiku ale na własne oczy widziałem bo miałem jednego sztywniaka na 150 kucy , gość przyjechał bo twierdził że coś z silnikie mósiałem trzymać maske żeby nie wyrwało z zawiasów:D

Art72

Bywalec
Punktów
2
Miasto
PL
Panowie macie na myśli te zestawy Valeo z tymi większymi sprężynami ??? że niby tak telepią budą te "sztywne zestawy" ??

dhjdtrherth.jpg

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Jak masz w szczence mostki to odkładaj sianko bo od tych wibracji się ich pozbędziesz... i masaż dupy na światłach gwarantowany... Możesz sobie zamontować koralowe pokrowce na fotel --> zwiększają doznania :D

Do góry Bottom