• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

GRUPA WILK OPINIE

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Świdnica
No ale przynajmniej nie są gównozjadami co się szmacą za jakieś grosze... bo zwykły mechanior to się zeszmaci za jakieś drobne - przykład - wymiana opon - klient płaci za usługe+ materiały (co by mogło sugerować, że powinien dostać nowe ciężarki), a mechanior w ramach chęci nachapania się zakłada stare które zdjął z innych felg, tylko je przeczyścił na szczotce...:D
A to dopiero początek tzw. łańcucha usług... im dalej w las, tym więcej drzew...
Jak dobre ciężarki to po co nowe ? Szkoda materiału. Nawet ich nie czyszczę :D
A co do grupy watahy, właśnie klient kończy "reklamacje" po montażu ciekło z uszczelki głowicy. Kolejny silnik przejechał 1000km i znowu cieknie. A filmik jutro mu podeślę, posmiejemy się razem :D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak dobre ciężarki to po co nowe ? Szkoda materiału. Nawet ich nie czyszczę :D
Taką samą pewnie filozofie mają te wilczki...:D
Tak, że nie ma o co bić piany, wszystko zgodnie ze sztuką...:D

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Świdnica
Dla mnie dwie różne sprawy :D bo jeśli klient sobie zażyczy nowych ciężarków co się zdarza może dwa razy w sezonie bo ma ładne odświeżone kółka to mu je zakładam. A przy remoncie silnika klient nie ma nic do powiedzenia, nowe części są zawsze ! Wilczki mają trochę inna taktykę i piach nie jest im straszny.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
bo jeśli klient sobie zażyczy nowych ciężarków co się zdarza może dwa razy w sezonie bo ma ładne odświeżone kółka to mu je zakładam.
A jak klient sobie życzy wymiany wentyli to też mu używkę zakładasz ? :eek:
Serio ja bym ci nie zapłacił całej kwoty jak byś mi założył stare ciężarki...:D

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Świdnica
A jak klient sobie życzy wymiany wentyli to też mu używkę zakładasz ? :eek:
Serio ja bym ci nie zapłacił całej kwoty jak byś mi założył stare ciężarki...:D
No niee wentyle zawsze nowe :D ja bym to uszanował i poinformował żeby w przyszłym sezonie zgłosić ;)

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Spokojnie od stycznia problemu już nie będzie. Wraca VAT 23% do paliwa :)
Firmy się cieszą, ludzie - obstawiam "trochę" mniej.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
631
Miasto
Okolice Krakowa
@Jarzi, co Ty, nie wiesz, że ciężarki się zużywają od jazdy? Opór powietrza i wynikające z niego tarcie na powierzchni ciężarka, powodują stopniową utratę jego masy i po sezonie okazuje się, że stracił 1 miligram masy. Definitywnie do wywalenia, a montaż takiego ponownie, jest karygodny!

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Spokojnie od stycznia problemu już nie będzie. Wraca VAT 23% do paliwa :)
Firmy się cieszą, ludzie - obstawiam "trochę" mniej.
Na stacjach nawet tego nie pocujesz, od kliku tygodni spada cena ropy aktualnie jest tańsza niż przed wojną do tego złotówka się umocniła więc paliwo powinno być praktycznie po starych cenach. Najlepsze że już nawet w hurcie potaniało a jest jakoś stucznie utrzymywana cena tylko po to żeby mogli powiedzieć popatrzeć VAT wrócił a ceny zostały i ludzie się będą cieszyć. A wystarczy sprawdzić ceny na giełdach.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1600
Na stacjach nawet tego nie pocujesz, od kliku tygodni spada cena ropy aktualnie jest tańsza niż przed wojną do tego złotówka się umocniła więc paliwo powinno być praktycznie po starych cenach. Najlepsze że już nawet w hurcie potaniało a jest jakoś stucznie utrzymywana cena tylko po to żeby mogli powiedzieć popatrzeć VAT wrócił a ceny zostały i ludzie się będą cieszyć. A wystarczy sprawdzić ceny na giełdach.

ja pierdziele, jasnowidz kurna :)

Crystal Ball Reaction GIF by Arrow Video

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Z przykrością stwierdzam, że to jednak już nasz Polskie podejście do życia, że każdy patrzy tylko "z której strony nadchodzą oni" - żeby nie dać się wydymać.

bartekdw

Nowy
Punktów
1
Silnik zakupiony w grudniu 2021, olej wymieniany co 10000km, 5w40 total, zaczął ciec z różnych miejsc po 2 miesiącach od założenia, zaczął brać olej po ok.30tys km, 8miesięcy od montażu, nie reklamowałem bo szkoda mi było czasu na wymont i odesłanie i użeranie się. Oleju spalał ogromne ilości więc przyszła pora na ponowną regenerację, tym razem ja ją zrobię. Macie parę fotek jacy zdolni tam pracują, teraz kilka a jutro jak rozłożę resztę to pozostałe.

IMG_1322 — kopia.JPEG
IMG_1323.JPEG

IMG_1338.JPEG
IMG_1342.JPEG

IMG_1340.JPEG

IMG_1346.JPEG

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Silnik zakupiony w grudniu 2021, olej wymieniany co 10000km, 5w40 total, zaczął ciec z różnych miejsc po 2 miesiącach od założenia, zaczął brać olej po ok.30tys km, 8miesięcy od montażu, nie reklamowałem bo szkoda mi było czasu na wymont i odesłanie i użeranie się. Oleju spalał ogromne ilości więc przyszła pora na ponowną regenerację, tym razem ja ją zrobię. Macie parę fotek jacy zdolni tam pracują, teraz kilka a jutro jak rozłożę resztę to pozostałe.

Wyświetl załącznik 47356
Wyświetl załącznik 47357

Wyświetl załącznik 47358
Wyświetl załącznik 47360

Wyświetl załącznik 47359

Wyświetl załącznik 47361
Nie ma co się podniecać... tak działa ze 3/4 mechaniorów... syf, partactwo i zero pojęcia o pojęciu, aby tylko trafić frajera na kasę - o co zresztą nie jest trudno, jak widać w tym temacie...:D

pawllitto

Nowy
Punktów
0
Grupa Wilk to banda oszustów dwa miesiące czekam na pieniądze za nie działający wtryskiwaczy paliwa . Dzwonie tam co tydzień i zawsze słyszę to samo. Dzisiaj zadzwonię do Rzecznika Praw Konsumentów

Do góry Bottom