Witam serdecznie. Od nowego roku planuje otworzyć działalność i zacząć handlować samochodami osobowymi przeważnie krajowymi, a najlepiej na początek maks do 10 tysięcy złotych, gdyż udało mi się już coś sprzedać bez firmy, i jestem zadowolony. Ponadto pracuje na pełnym etacie, więc będzie to bardziej kwestia dodatkowo zarobku, a co przyszłość przyniesie to się okaże.
Co do tego mam kilka pytań, dla kogoś mogą być głupie, dla mnie dość ważne.
Zależy mi na tym aby ktoś konkretnie wyjaśnił jak to działa, kwestia podatków, samego handlu, czy trzeba posiadać kasę fiskalną, jak wygląda spisywanie umów, gdy posiada się firmę, sprawy BDO, nie będzie to jakiś komis, tylko po prostu zakup maks dwóch aut, ich sprzedaż i tak kolejne, aby zachować ciągłość, wyczytałem gdzieś coś o jakimś podatku, który nakłada gmina na teren, ale co jeśli ja nie będę prowadził żadnego komisu, więc nie będę miał płaci, a będę trzymał u siebie na podwórku.
Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi, i pomoc.!
Pozdrowionka i dziękuję!
Co do tego mam kilka pytań, dla kogoś mogą być głupie, dla mnie dość ważne.
Zależy mi na tym aby ktoś konkretnie wyjaśnił jak to działa, kwestia podatków, samego handlu, czy trzeba posiadać kasę fiskalną, jak wygląda spisywanie umów, gdy posiada się firmę, sprawy BDO, nie będzie to jakiś komis, tylko po prostu zakup maks dwóch aut, ich sprzedaż i tak kolejne, aby zachować ciągłość, wyczytałem gdzieś coś o jakimś podatku, który nakłada gmina na teren, ale co jeśli ja nie będę prowadził żadnego komisu, więc nie będę miał płaci, a będę trzymał u siebie na podwórku.
Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi, i pomoc.!
Pozdrowionka i dziękuję!