• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HDI / JTD nie odpala problem z podaniem paliwa

• Thread starter Henryk Piaseczno
  • Rozpoczęty
H

Henryk Piaseczno

Kumpel przyprowadzil mi auto, nie odpala,
nagle przestal palic, auto stalo jakiś czas nieużywane.
Zrobione ( nowe ) : zamontowana pompa niskiego ciśnienia ( i lutowane przewody napięcia do niej ) , wlane swieże paliwo, filtr paliwa, regulator ciśn.paliwa na pompie wys. ciśn., regulator ciśn.paliwa na listwie wys. ciśn., Rozrzad, sterownik pompy. Włożony inny sprawdzony Ecu z wgranym opgrogramowaniem z wylączoną ścieżką immobilizera. Sprawdzony wyłącznik ppoż.
Na plaku zagaduje

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Henryku WYNALAZCO ale to chyba nie to SŁYNNE CAMBRIGDE coś ci sie kontynenty pomyliły ....
Bo i OXFORD także jest w GB ale to nie ten słynny oxford ....
coś słabo Ci wychodzi to twoje hobby juz mamy 15 stron i dalej nie odpala chyba w wakacje jadąc do londynu zabiore kilka moich rzeczy wiecej i odpale tego Fiata za jedyne kilkaset funtów to dla mlodego na doladowanie do gier bedzie ;)

H

Henryk Piaseczno

Henryku WYNALAZCO ale to chyba nie to SŁYNNE CAMBRIGDE coś ci sie kontynenty pomyliły ....
Bo i OXFORD także jest w GB ale to nie ten słynny oxford ....
coś słabo Ci wychodzi to twoje hobby juz mamy 15 stron i dalej nie odpala chyba w wakacje jadąc do londynu zabiore kilka moich rzeczy wiecej i odpale tego Fiata za jedyne kilkaset funtów to dla mlodego na doladowanie do gier bedzie ;)
zapraszam Pawle Specu z miasta Lodzi :)
hobby jak hobby, czuje cyniczna nute, moze nie powinienem wspominac o sobie :). Kiedys tak bylo : w Polszy Cie zaciukali bo troche odstawales od tlumu, jeszcze 40 lat temu dziecko na ulicy wolalo : mamo zobacz murzyn idzie :)

jak Ecu walniete to chyba nie odpalisz nawet majac Busa narzedzi i glowe jak Einstein :) chyba ze masz na mysli petarde spod niego to tak :)

Nie wiem moze macie Cambridge i Oxford pod Lodzia ? :) nie pamietam, dawno sie z W-wy wyprowadzilem. W Lodzi ostatnio nie bylem. Jak tam wasze kamienice, juz odnowione ? :) czy tylko z frontu nowa farba pomazane ?

Trzeba konia kupic od MTM i dorobić lejce i hołoble i popierdala...c jak dorożką
jak tam ma sie adapter koncowka z wtrysku do pomiaru cisn sprezania , miales spawac ? :) zapiles ?

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
ale ale nie jestem specem ! poprostu czytam i nie wierze ze tak długo to trwa
masz w uk za grosze do kupienia całego kpl do odpalenie tego auta . nawet jesli bym to
w garażu robił i hobbystycznie to szlag by mnie trafił ze nie odpala !! ile kasy juz wsadziłeś w speców z uk??
za tą kwote kupiłbym drugiego na chodzie i podmienił a potem dumny jak PAW bym sie chwalił wszystkim jaki to ze mnie SPEC Z ŁODZI ;)

H

Henryk Piaseczno

ale ale nie jestem specem ! poprostu czytam i nie wierze ze tak długo to trwa
masz w uk za grosze do kupienia całego kpl do odpalenie tego auta . nawet jesli bym to
w garażu robił i hobbystycznie to szlag by mnie trafił ze nie odpala !! ile kasy juz wsadziłeś w speców z uk??
za tą kwote kupiłbym drugiego na chodzie i podmienił a potem dumny jak PAW bym sie chwalił wszystkim jaki to ze mnie SPEC Z ŁODZI ;)
tak dlugo trwa, bo robie czasami jak mam czas, jak mi sie chce, jak jest pogoda, jak nie za goraco, jak nie za zimno. nie stoi pod dachem. Szlag mnie trafia, ale podchodze ambitnie, polegne ja cy auto :)
w specow w UK nie wsadzilem nic oprocz jednego drapichrusta co Ecu kolonowal, jakies 300 zl.
Czyli mam kupic 2-go na chodzie, pewnie zloma za 1500 zl, bo normalnie chodza za 10 kola. I co mam za niego tez zaplacic podatek ubezpieczenie bo by stal na ulicy ? i na ulicy wynajme dzwig by wyjac silniki z dwoch i podmienic ? wszystko jest latwe jak masz kanal, podnosnik, dzwig, dach i sobie robisz jak chcesz. Tu sa inne realia. Musze odpalic by sie go pozbyc albo zostanie na stanie.

a
No ta, jak immo nie puści to kompresyi ni ma, albo iskry nie zapodaje:bored::D. I ćwok nie wie kiedy mieszankę odpalić.
akurat tego nie trzeba mi dogadywac, start diesel potrzebuje kompresje, ustawienie rozrzadu i paliwo.
Ale dzis mi mechanik mowil ze w nowych to nie jest do konca tak. Czyli moge wyjac w ogole Ecu i ma zapalic na plaka ?, czyli nawet pompy moge wyjac i wtryski ( zaspawam otwory ) i tez zapali na plaka ?

H

Henryk Piaseczno

no to wyjmnijcie ecu w waszej fury i opalcie na plaka, prosze o filmik :)

czyli jednak przerosło Cie to :( co by nie było ambitny jeste s;)
przeroslo, jak wszystko w nim jest sfarfoclowane to co ja moge. Jak nie kabelki od pompy, to pompa, jak nie swiece, to paliwo szajs, tam grzebalo z 10 mechanikow i pewnie kazdy byl bystrzejszy niz poprzedni :) tu tak sie robi na odwal, w Polszy zreszta tez, zalezy gdzie.

1-szy z filmem jak odpalac z wyjetym ecu na plaka dostanie order im. Wlodzimierza Lenina. Plak = magic spray. Ciekawe czym zardzewiale parowozy odpalaja ? tez plakiem :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
no to wyjmnijcie ecu w waszej fury i opalcie na plaka, prosze o filmik :)

przeroslo, jak wszystko w nim jest sfarfoclowane to co ja moge. Jak nie kabelki od pompy, to pompa, jak nie swiece, to paliwo szajs, tam grzebalo z 10 mechanikow i pewnie kazdy byl bystrzejszy niz poprzedni :) tu tak sie robi na odwal, w Polszy zreszta tez, zalezy gdzie.

1-szy z filmem jak odpalac z wyjetym ecu na plaka dostanie order im. Wlodzimierza Lenina. Plak = magic spray. Ciekawe czym zardzewiale parowozy odpalaja ? tez plakiem :)
zrobie to odpale i auto bedzie chodziło na plaku !!!!

A Ty niestety bedziesz miał wstyd hihihi

H

Henryk Piaseczno

nastepny problem z rozrzadem, wg rysunku na walku rozrzadu jest miejsce na pin blokujacy stojac przodem do walka na godz. 8-ej. U mnie jest na godz. 4-ej

H

Henryk Piaseczno

a tyle razy Cie pytali o rozrząd -i co>>????
nie podejrzewam rozrzadu, zakladalem nowy, dalem znaki na walku ( 4 ) i na wale ( 2 ) , znaki idealnie pasuja, auto palilo na dotyk. Ot chce odfajkowac ze jest ustwiony na znaki fabryczne a nie na moje znaki

czy ktos zna dobrych magikow od elektroniki ? takich jak dam im Ecu, immo puszke, immo transmitter, kluczyk to zaczaruja ze wszystko bedzie ladnie dzialac ? Puszke immo mam 2-ga nowa niekodowana.

H

Henryk Piaseczno

SZUKAM MAGIKOW OD ELEKTRONIKI BY SPRAWDZILI PROFESJONALNIE : ECU, PUSZKE ECU, tzw. TRANSMITTER IMMO ( ten co wysyl sygnal z kluczyka ), KLUCZYK

a sprawdziłeś klin na wałku, jak ci w poprzednim temacie pisałem?
nie, na razie nie, nie rozbieralem rozrzadu, chcialem wpierw wyeliminowac Ecu. Ale przyjdzie pora. Musze wpierw zalatwic trzpien by zablokowac kolo pasowe, tam sie chol...ny dostep ciasno ( rozrusznik stoi na drodze ) i nie da sie jakas srube wlozyc

H

Henryk Piaseczno

jak znajde otwor na walku, i trzpien na kolo pasowe, i wyeliminuje Ecu, to zdejme rozrzad i sprawdze kliny ( kliny byly w dobrym stanie jak montowalem rozrzad - wymienialem simmeringi na walku i na wale )

a po co ?? skoro na znaki ustawił !! nawet jak klina nie bedzie to bedą znaki godzina 4 czy 8 znaki są ? są!!
:) mowisz o klinie jako setka wodki na stole ? 3 dni swiat, to ile flaszek juz poszlo ?

po co kliny, dam na super glu i bedzie FERTIG :)

GUT

Do góry Bottom