• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HDI / JTD nie odpala problem z podaniem paliwa

• Thread starter Henryk Piaseczno
  • Rozpoczęty
H

Henryk Piaseczno

Kumpel przyprowadzil mi auto, nie odpala,
nagle przestal palic, auto stalo jakiś czas nieużywane.
Zrobione ( nowe ) : zamontowana pompa niskiego ciśnienia ( i lutowane przewody napięcia do niej ) , wlane swieże paliwo, filtr paliwa, regulator ciśn.paliwa na pompie wys. ciśn., regulator ciśn.paliwa na listwie wys. ciśn., Rozrzad, sterownik pompy. Włożony inny sprawdzony Ecu z wgranym opgrogramowaniem z wylączoną ścieżką immobilizera. Sprawdzony wyłącznik ppoż.
Na plaku zagaduje

Grzegorz1805

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Poznań
Sprawdź czy ma ten czujnik na skrzyni też tak miałem dopiero kolega z serwisu rzucił o nim i pomogło A też widział obroty tylko że na plaka odpala

H

Henryk Piaseczno

Sprawdź czy ma ten czujnik na skrzyni też tak miałem dopiero kolega z serwisu rzucił o nim i pomogło A też widział obroty tylko że na plaka odpala
gdzie dokladnie jest ten czujnik, masz jakiś schemat ?
ale walnięty czujnik powinien pokazać na skanerze.

Teraz tak pomyślałem : na plaka mi nie gada, czyli problem mechaniczny wlączając ustawienie rozrządu, choć na tym rozrządzie już chodził, chyba .......że się rozrząd przestawił jak pryskałem mu ostro easy start ( wałki rozrządu wciskane są koła zębate na gorąco ), lub co innego ?

Teraz, czy na plaku zagada jak świece nie chodzą ? ćzy ten plak ma taką samą wartość palną jakON ?, mam komunikat blędu o obwodzie świec żarowych ( choc na starym ecu nie ma tego błędu ), wszystkie świece nowe Beru i działały przechodziły może ze 3h w sumie, przekażnik świec pyka jak go testuję skanerem.

H

Henryk Piaseczno

Od strony skrzyni u góry koło turbiny ciężki dostęp wchodzi w skrzynie ale na śrubę do bloku
a u siebie sprawdzałeś wpierw ecu skanerem, nim Ci kumpel wspomniał o tym czujniku ?

Od strony skrzyni u góry koło turbiny ciężki dostęp wchodzi w skrzynie ale na śrubę do bloku
w zasadzie to zaraz spojrzę, co mi szkodzi, a nóż widelec, będę mądrzejszy o jedno doświadczenie

575 zl oficjalnie potwierdzam bo mam dość gada :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
H

Henryk Piaseczno

Tak błędu nie było widocznego
wlaśnie odlączylem ten czujnik na wtyczce i nie ma żadnego błędu na skanerze, interesujące !

nie umawiam się, kiedyś z żoną we Wloszech podwoziliśmy jednego starszego Włocha bo na stopa machal ( pociągi nie jeździly awaria trakcji ), akurat było po drodze, kilkanaście km. Zaprosił nas na kawę i chciało mu się gadać, chyba był samotny, i zapraszał na pizzę, ale nam sie spieszyło na zakupy dalej jechać. Wymawiam sobie do dzisiaj.

wykręcam ten czujnik, popsikam, popukam, może coś da. Jak nie, trzeba nowy.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
wlaśnie odlączylem ten czujnik na wtyczce i nie ma żadnego błędu na skanerze, interesujące !
Ty próbujesz z nas zrobić idiotów czy z siebie robisz ,trąbione już Miałeś w zeszłym roku co i jak sprawdzić więc weś się ogarnij nie wieżę że żaden mechanik w twoich okolicach nie jest w stanie tego ogarnąć.

H

Henryk Piaseczno

Tak błędu nie było widocznego
masz na mysli ten czujnik z takim dlugim trzpieniem wchodzi w blok silnika kolo pmiedzy turbo a kolem pasowym ? ciezko go wyjąc. Coś lekko byl przykrecony, może ktoś wykrecal, kable pokręcil , bo trzeba z glową

Ty próbujesz z nas zrobić idiotów czy z siebie robisz ,trąbione już Miałeś w zeszłym roku co i jak sprawdzić więc weś się ogarnij nie wieżę że żaden mechanik w twoich okolicach nie jest w stanie tego ogarnąć.

W jakim zeszlym roku, jak ja od paru dni tu jestem Heniu z Piaseczna, brykę kupilem w Styczniu. Zaden mechanik których znam nie wspomnial o czujnikach polożenia walu, czy walka rozrządu., nikt nie wspomnial czy nie bedzie blędu po odlączeniu czujnika walu korbowego. Chyba ze ja wlasnie wykręcam inny czujnik :)

komar się stresuje że 575zl mu kolo nosa może przejść ? :)

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
masz na mysli ten czujnik z takim dlugim trzpieniem wchodzi w blok silnika kolo pmiedzy turbo a kolem pasowym ? ciezko go wyjąc. Coś lekko byl przykrecony, może ktoś wykrecal, kable pokręcil , bo trzeba z glową

W jakim zeszlym roku, jak ja od paru dni tu jestem Heniu z Piaseczna, brykę kupilem w Styczniu. Zaden mechanik których znam nie wspomnial o czujnikach polożenia walu, czy walka rozrządu., nikt nie wspomnial czy nie bedzie blędu po odlączeniu czujnika walu korbowego. Chyba ze ja wlasnie wykręcam inny czujnik :)

komar się stresuje że 575zl mu kolo nosa może przejść ? :)
To skąd wiesz że jest synchro ,przecież ty nawet nie wiesz co sprawdzić i jak ,a w dodatku molestujesz ten biedny motor plakiem .

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Henryku z Piaseczna, kup za te 575zl żonie, kochance lub kochankowi kwiaty, albo coś słodkiego, a scudo oddaj na złom. Pozbędziesz się problemu, a obdarowana/y okaże swą wdzięczność.

H

Henryk Piaseczno

tam są dwa czujniki, jeden wchodzi w blok silnika, drugi wchodzi w skrzybie biegów zaraz przy pólosi. Obydwa ni...h...ja nie chcą wyjść. Który to jest ? szukam na necie jak wyglada do mojego ale jakieś inne mi wchodzą na inna wtyczke

Ty nie chcesz go naprawić.
chcem bardzo :) i chcem wreszcie odpalic i odpocząć od tego zloma, życie mi kradnie trup jedem

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
dostalem gratis :) i jeszcze chcial doplacić, to mój kumpel z dzieciństwa, nerwus jeden żyje za granicą. Mówil : uwolnij mnie od tego Scudo, to go uwolnilem

Właśnie oszczedziles sporo siana na diagnozę.
Jak się będziesz z kolegą widział, z tym z zagranicy, to powiedz mu, że to tylko
split personality.

Do góry Bottom