• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda Crv 2.2 i-Dtec Odpala i gaśnie

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Witam!
Mam problem z Hondą Crv. Auto chodziło normalnie, przyjechał na wymiane rurki od Egr ponieważ była uszkodzona. Auto stało na rozłączonym akumulatorze. Po złożeniu wszystkiego auto odpala i gaśnie. Przy odpalaniu z wduszonym pedałem gazu nic się nie zmienia.
Rurka była odkręcana aby dać upust spalinom - nic nie zmienia
Odpalam z plakiem, "podbije mu trochę obroty" chodzi - reaguje na gaz, zejdzie poniżej obrotów pewnych i gaśnie.
Błędów brak.
Po odłączeniu wtyczki z czujnika na listwie cr auto chodzi. Wpada w tryb awaryjny ale chodzi na wolnych obrotach, jako tako reaguje na gaz jak to w trybie awaryjnym.

Nie mam pomysłów
Z góry dziękuję za pomoc ;)

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Jak najbardziej się z tym zgadzam. Ale że zmieniło to coś w pracy silnika napisałem o tym :)

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Gdzieś wyczytałem na angielskich stronach żeby przytrzymać go 5-6 min na około 3k obr. Po jakiś 5 minutach trzyma wolne obroty, nie gaśnie, reaguje na gaz ale po zgaszeniu dalej ten sam problem. Odpala i gaśnie. Nie mam pomysłu

Paprociak

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraków
Auta nie naprawia się zdejmując wtyczki.:dead:
Ale po części się tak diagnozuje od najłatwiejszych do innych spraw wchodzących w głębsza mechanikę . Więc bym nie gadał że gość chce coś zrobić zerknij bym na EGR rozebrał bym go czujnik położenia wału , kostki przekaźniki itp.

Do góry Bottom