• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Hyundai i20 1.1crdi

pytasz87

Początkujący
Punktów
0
Silnik 1.1crdi 75km 3 cylindry
Były robione wtryski tzn 1sztk pompa sprawdzona nie opilkuje i trzyma parametry bak czyszczony i przewody tez nowy filtr paliwa nowe paliwo auto chodzi dobrze a po kilku minutach zaczyna szarpać silnikiem. Proszę o pomoc mechanicy wzięli juz 3tys a problem nie naprawiony. Link do pracy silnika

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Diagnostyka komputerowa coś mówi?
Może tłok wypadł?

pytasz87

Początkujący
Punktów
0
Tłok raczej nie bo zgasisz auto i znow fajnie chodzi przez 20min a później to samo tak jakby po rozgrzaniu dodam ze zaślepiony jest egr na kompie nic nie pokazuje

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
412
Przegrzany był i tłok puchnie jak się rozgrzeje ?

pytasz87

Początkujący
Punktów
0
A mozna to jakoś zdiagnozować nie znam się zbytnio na mechanice a juz tyle władowane w to auto az się odechciewa ;/

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Może zanika sterowanie na wtryskiwacz lub coś innego. Najlepiej postawić do kogoś konkretnego

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1643
Może zanika sterowanie na wtryskiwacz lub coś innego. Najlepiej postawić do kogoś konkretnego

ale ktoś konkretny z dobrą renomą bierze stufę za godzinę. a w warsztacie obok tylko 50.
jest jeszcze pan mietek, co w garażu klepie za 2-3 dyszki.

po co przepłacać jak można mieć "to samo" za pól ceny :D

pytasz87

Początkujący
Punktów
0
ale ktoś konkretny z dobrą renomą bierze stufę za godzinę. a w warsztacie obok tylko 50.
jest jeszcze pan mietek, co w garażu klepie za 2-3 dyszki.

po co przepłacać jak można mieć "to samo" za pól ceny :D
Komentarz zbędny bo ja nie szukam ceny tylko konkretnego gościa a skoro u mnie takiego nie ma to szukam pomocy gdzie indziej

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1643
Komentarz zbędny bo ja nie szukam ceny tylko konkretnego gościa a skoro u mnie takiego nie ma to szukam pomocy gdzie indziej

jakoś nie zauważyłem :) a gdzie napisałeś, że szukasz kogoś do naprawy? zaczyna się prośbą o pomoc,:) później czy można to zdiagnozować. echh, nieważne ;)

moja propozycja: zapisz się na jakieś hyjjj...owe hu.. hyundajowe :D forum i podpytaj ludzi o polecane warsztat w twojej okolicy

pytasz87

Początkujący
Punktów
0
Z polecenia pierwszy mechanik zdiagnozował wtryski wymontował pojechal do warsztatu w miejscowości potok podkarpackie lipka diesel service gosc zdiagnozował jeden walnięty wtrysk zrobil niby na oryginalnych częściach zapłaciłem 1000zl wtryski wróciły do pierwszego mechanika zalozyl i po 5min problem ten co na filmie zdiagnozował brudne paliwo syf w baku etc. Przeczyścił bak zmienił wężyki i filtr dal nowe paliwo wtryski spowrotem do czyszczenia i znów ten sam problem wiec wzial 500zl za części i robote i laweta do innego mechanika do przybowki do gosci tez od wtryskow sugerowali pompę sprawdzili rozkręcili jednak wszystko ok pozniej wtryski ustawianie nowe kody i niby chodziło przez 40km pozniej znow te same objawy zapłaciłem 1400zl wiec nie pisz mi ze szukam gdzie taniej bo prawie nowy silnik bym za to kupil i to mnie wkurza bo ci u mnie to czarują może to może tamto. W tym tygodniu wysyłam do jakiegoś elektromechanika w osobnicy jak to nie pomoże to trzeba będzie bańkę ropy wziąść i polac ;/

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Z polecenia pierwszy mechanik zdiagnozował wtryski wymontował pojechal do warsztatu w miejscowości potok podkarpackie lipka diesel service gosc zdiagnozował jeden walnięty wtrysk zrobil niby na oryginalnych częściach zapłaciłem 1000zl wtryski wróciły do pierwszego mechanika zalozyl i po 5min problem ten co na filmie zdiagnozował brudne paliwo syf w baku etc. Przeczyścił bak zmienił wężyki i filtr dal nowe paliwo wtryski spowrotem do czyszczenia i znów ten sam problem wiec wzial 500zl za części i robote i laweta do innego mechanika do przybowki do gosci tez od wtryskow sugerowali pompę sprawdzili rozkręcili jednak wszystko ok pozniej wtryski ustawianie nowe kody i niby chodziło przez 40km pozniej znow te same objawy zapłaciłem 1400zl wiec nie pisz mi ze szukam gdzie taniej bo prawie nowy silnik bym za to kupil i to mnie wkurza bo ci u mnie to czarują może to może tamto. W tym tygodniu wysyłam do jakiegoś elektromechanika w osobnicy jak to nie pomoże to trzeba będzie bańkę ropy wziąść i polac ;/
I pewnie wszystkie ,,naprawy,, na czarnucha bez kwitów... i gwarancja do bramy i się nie znamy...:D
Ludziska jakie wy głupie to aż w pale się nie mieści... no i podkarpacie, bastion wiadomo czego...:D
Ale tak to jest jak się ma za dużo hajsu...:D

pytasz87

Początkujący
Punktów
0
No widzisz oczerniasz a paragony mam podpięte do protokołów z testów wtryskow i pompy wiec koniec tematów odnośnie garażowych napraw. Proszę więc o normalne porady z czym się zwrócić do mechanika co mu podpowiedzieć i czego czasem nie wymieniać i nie nabijać się w butelkę. Jak macie jakieś sugestie proszę o pomoc

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No widzisz oczerniasz a paragony mam podpięte do protokołów z testów wtryskow i pompy wiec koniec tematów odnośnie garażowych napraw. Proszę więc o normalne porady z czym się zwrócić do mechanika co mu podpowiedzieć i czego czasem nie wymieniać i nie nabijać się w butelkę. Jak macie jakieś sugestie proszę o pomoc
A nie jak tak to laleczka...:D
Możesz podpowiedzieć mechaniorowi żeby se ciupagą góralską podrapał po jajkach jak będzie myślał nad tematem, to może wymyśli coś ciekawego...:D

Ty tak serio zadajesz takie pytania, czy se jaja robisz ?:jimlad:

Do góry Bottom