• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Hyundai i30 2015r. 1.6 - auto ciągnie na bok

buffu

Nowy
Punktów
1
Miasto
Przysucha
Auto na nawet niewielkiej nierówności życie trochę swoim życie. Kierownica ściąga raz w lewo raz w prawo. Nieraz jak jest niewielki przechył na jezdni na bok to auto od razu ciągnie w bok. Sprawdzałem zbieżność , byłem na stacji diagnostycznej, również felgi i opony sprawdzałem i wszystko jest dobrze. Ktoś wie gdzie szukać problemu? Kierownica dość mocno ciągnie na bok i aż opór stawia. Zmieniłem felgi oraz opony teraz na zime i zupelnie inna jazda. Auto trzyma sie dobrze drogi, raz na jakis czas jedynie cos sie dziwnego odczuje.

Felgi lato oryginalne od hyundai tucson. Opony falken ziex ze310 ecorun rozmiar 16(nowe z oponeo).
Felgi zima stalowki, opony hankook winter rs2 r15.

Sprawdzane byly felgi letnie i sa proste, opony rowniez nie wykazuja zadnych oznak.

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
...ale mówisz, że Zetexy takie ch. . Właśnie zainwestowałem w tę markę. Rozwijają się, to raczej nie zależy im na lipie? Dziwna sprawa.

Może zakładacz, coś po piwie był ;)

A zakładacz przekładał może te Zetexy lewa na prawo i z przodu na tył po przekątnej, czy mu się zapomniało ;)
Automatyczne połączenie postów:

Czy te Firestone zakładacz, akurat miał na stanie/zapleczu i wziął prowizję od tego ;)
no własnie, część zetexów to tak .ujnia, A jak ściąga samochód na nowej oponie, a Ty ją chcesz przekładać i kombinować. To tak, jakbys poszedł do dentysty i powiedzał że boli cie prawa szóstka, a ona na to: żebyś jadł po drugiej stronie. Dziękuje 200złotych konsultacja.

Do góry Bottom