Witam. I40 1.7 crdi 116km 2012 rok. Przebieg ok. 180 tys. km. Przestał wysprzęglać podobno nagle , sprzęgło podobno również brało mniej więcej koło połowy do samego końca. Wysprzęglik ,przykręcony na wierzchu skrzyni, pracuje ( nie dokońca teraz jestem pewien czy w zakresie) , brak wycieków z elementów sterowania sprzęgła. Po zdjęciu skrzyni nie widać uszkodzeń docisku , tarcza ledwie milimetr cieńsza od nowej , dwumasa może nie nowa ale widziałem gorsze i problemów z wysprzęglaniem nie było.
Przyznam ,że nie próbowałem odpowietrzać wysprzęglika przed zdjęciem skrzyni , nie widze również gdzie względnie dolać płynu do układu. Między pompą a wysprzęglikiem jest taki "bączek" podobno jakiś regulator sprzęgła. Co może być przyczyną braku wysprzęglania ?
Przyznam ,że nie próbowałem odpowietrzać wysprzęglika przed zdjęciem skrzyni , nie widze również gdzie względnie dolać płynu do układu. Między pompą a wysprzęglikiem jest taki "bączek" podobno jakiś regulator sprzęgła. Co może być przyczyną braku wysprzęglania ?