Witam was koledzy.
Sprawa załatwiona,mogę z dumą powiedzieć że po kłopocie,auto sprawne przyczyna: czujnik położenia wałka rozrządu jak również jeden pompo wtrysk.
Dlaczego czujnik: po prostu mógł gdzieś upaść lub został niefortunnie uderzony kluczem lub czymś podobnym podczas naprawy.
Pompo wtrysk : dowiedziałem się od właściciela tego auta że jakieś 4-5 miesięcy wcześniej była wymieniana pompa wysokiego ciśnienia, i co ma z tym wspólnego ,a to że wymienia się razem wszystko czyli pompa razem z wtryskami.
Dlaczego, bo pompa podczas pracy wytwarza małe drobinki metalu i mając złe paliwo jak również ponad 200 tyś.przejechane mogło się przyczynić do uszkodzenia wtrysku,a jak jeden będzie uszkodzony to reszta wtrysków nie będzie podawała paliwa,taka sobie blokada komputera sam.
A więc panowie miałem wszystko OK z ustawieniem rozrządu,i to nie prawda że pompa wtryskowa ma coś wspólnego z rozrządem ona tylko wytwarza ciśnienie resztę załatwia elektronika.
A dlaczego to Mi się musiało przydarzyć? Jak to się mówi : Kiedyś musiało i akurat na mnie trafiło!
Dziękuje wszystkim za pomoc.