• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ibiza 2012r 1.2 tdi P0266

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Witam mam mały problem zacznę od początku opiłki z pompy załatwiły wtryski poszły wtryski do naprawy układ paliwowy wyczyszczony aoro odpalalo jeździło ale po dodaniu gazu stukało w silniku podczas każdy na postoju ok. Blad z drugiego wtrysku P0266 wtryski znowu wyjęte sprawdzone że niby był opiłek, ok wiadomo ciezko wyczyścić taki układ wiec od nowa czyszczenie całego układu niby nic nie było widać. Przyszły wtryski założone po odpaleniu kopci na biało i dalej blad drugiego wtrysku P0266 odchyłką dawki wtrysku. Zmieniłem miejscami wtryski pierwszy z drugim bład nadal na drugim wtrysku próbowałem jeszcze trzeci z drugim zlblad nadal na drugim wtrysku. Ciśnienie sprezania sprawdzone na wszystkich cylindrach wącha się od 14 do 15 tak że jest równe na wszystkich cylindrach. Podciśnieniania egr wszystko sprawdzone wtyczka wtryskiwacza przewody do sterownika brak pomysłu poprostu. Jak silnik chodzi odepnę wtyczkę wtrysku nr2 brak jakiej kolwiek reakcji.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Takie mi wyszło na moim zegarze pisałem że może być zegar uszkodzony i zaniża. Na pozostałych dwóch cylindrach jest takie samo cisnienie i pracują.

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
175
Miasto
Warminsko maz.
Wyjmij wtrysk z 2 cylindra i przykręc go na przewodzie wysokiego ciśnienia tak żeby zobaczył czy rozpyla paliwo i czy w ogóle podaje

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Wtryskiwacz pyli bardzo ładnie wstawił bym filmik mam nagrane.

Załączniki

• VideoCapture_20220224-072932.jpg
    VideoCapture_20220224-072932.jpg
    782,6 KB · Wyświetleń: 7
Ostatnia edycja:

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Nie rozbierałem jeszcze auta ale jest brak cisnienia na drugim cylindrze wynosi ono 7bar

Do góry Bottom