• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile oleju wchodzi do skrzyni DSG 6 biegowej przy dynamicznej wymianie oleju?

VW Dsg

Gaduła
Punktów
1
Witam, mam pytanie odnośnie dynamicznej wymiany oleju w skrzyni DSG 6 biegowej, nigdzie nie znalazlem konkretnej odpowiedzi, ludzie mówią że 5,5 litra zostaje w skrzyni z wlanych 6 litrów, producent volkswagena napisał że wchodzi 7.2 litra. Więc jaka jest prawda, czy przy wymianie dynamicznej potrzeba wiecej oleju niz przy statycznej?? Pacjent to Vw Passat b6 2.0 TDI 140 km.

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Koledzy wytłumaczcie mi jak wygląda dynamicZna wymiana oleju w dsg bo jak statycZna to wiadomo , pytam o wymianę za pomocą adaptera wkrecanago w miejsce filtra oleju.I prosił bym o odpowiedź osoby które to robią na co dzień a nie które gdzieś tam widziały czy czytały.Bede wdzięczny za przedstawienie różnicy wymiany statycznej a dynamicznej e tych skrzyniach.Dziekuje ...

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Pytanie było takie.Co daje jakie korzyści wymiana dynsmicZna w skrzyni DSG za pomocą adaptera bo nie umiem tego pojąć jakoś.No chyba że chodzi o samo napełnianie takiej skrzyni za pomocą tego adaptera to ok jest szybciej napewno.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Pytanie było takie.Co daje jakie korzyści wymiana dynsmicZna w skrzyni DSG za pomocą adaptera bo nie umiem tego pojąć jakoś.No chyba że chodzi o samo napełnianie takiej skrzyni za pomocą tego adaptera to ok jest szybciej napewno.
Ale wiesz ze do adaptera musisz kupić maszynę i jak ona działa mniejwiecej?

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Panowie ja mam maszynę i wymieniam oleje dynamicznie ale nie w skrzyniach dsg i zawsze uważałem że to fanaberia dlatego pytam co to daje.Bo sam adapter którego nie mam też nie kosztuje 200zl.

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
To fest.Wole jednak statycznie w dsg dalej to robić w takim razie.Moxe gdybym miał w standardzie adapter wtedy bym to wypróbował a tak wydaje mi się to zbyteczny wydatek.W komplecie z maszyną miałem walizkę standardowych jakiś adapterów tylko.

Do góry Bottom