• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za robocizne ??

Mak.l

Nowy
Punktów
0
Czesc jestem tu nowy . Mam pytanie ile weźmie mechanik za robociznę?? Auto to Volvo s40 2 generacji 2006r , 2.0 hdi . Czesci już mam . Do wymiany 4 wtryski , rozrząd z pompą wody , drazki kierownicze i końcówki drazkow kierowniczych . Dzieki za odpowiedz . Pozdrawiam.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
To jest możliwe... bo ludziska mają coraz mniej kasy, a do wyboru albo wrzucić coś do garnka, albo naprawić samochód...:rolleyes:
Kto będzie walił ceny z kosmosu to będzie stał pusto... :)
Pomału się robi tak, że nawet pensja mechanika nie wystarczy na usługi mechanika...:D

Mak.l

Nowy
Punktów
0
Dlatego pytam się o samą robociznę. Ale widzę że nie ma tutaj żadnych mechaników, bo nikt nie napisał konkretnie np 1500 zł.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1598
bo to nie da się "konkretnie"
jest wiele zmiennych:
- jaki warsztat: serwis gdzie kawka dla klientów jest "za darmo" czy garaż u pana miecia
- w jakim stanie jest auto i ile czasu się spędzi nad pordzewiałymi śrubami
- czy tam nie grzebał już jakiś ekonomiczny artysta i nie dokonał poprawek fabryki
- region kraju: są okolice droższe, tańsze. no i czy to w centrum miasta, czy gdzieś na uboczu

no i sporo tego masz. do roboty, to są właściwie 3 naprawy.
- wymiana wtryskiwaczy to loteria. czaaaasami wychodzą jak masełko, a może skończyć się na zrzuceniu głowicy i jej wymianie...
- rozrząd to duża robota, duża odpowiedzialność
- wymiana drążków kierowniczych też sporo czasu zajmuje. do tego zbieżności trzeba ustawić. a niektórzy tego nie robią

Mak.l

Nowy
Punktów
0
Chodzi mi o koszta od min do Max. Jezeli chodzi o wtryski to były ruszane 5 miesięcy temu bo były wymieniane podkładki pod wtryskami , ale i tak zdecydowałem się na nowe wtryski . Czy jest ktoś co mi powie w jakich pieniądzach mogę się zmieścić?? Chodzi mi o normalny warsztat a dokładnie w Bydgoszczy. Wiadomo że ceny mogą się różnić, więc chce wiedzieć od jakiej kwoty zacznie mi naprawiać mechanik i na jakich kosztach będzie Max.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Od 1800 złotych w górę. Mówię o mojej kalkulacji, w innym regionie, warsztacie może być mniej lub więcej.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Wtryski min 100zl szt
Rozrząd około 400
Drążki 150 szt + 400 jeżeli trzeba sanki opuści
Zbieżność na warsztacie u znajomego 100.
Tak plus minus u mnie. Tylko wez pod uwagę, że ja jestem emerytem mam z czego żyć a auta to se robię jako hobby.
Automatyczne połączenie postów:

Są sytuację które podniosą cenę. No u mnie ford wymiana tulei z tyłu na wahaczach. Po 7 godzinach odkręcone dwie śruby. Właściciel stoi w bramie z mordą, że długo. Za szmaty fru go do kanału mówię K ...a kręć. Chop wystraszony zaczął kręcić dup śruba urwan. A ja o mówię, że idę po widlaka i wypier....AM to na zewnątrz

Ostatnia edycja:

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
482
Miasto
Józefów
Chodzi mi o koszta od min do Max. Jezeli chodzi o wtryski to były ruszane 5 miesięcy temu bo były wymieniane podkładki pod wtryskami , ale i tak zdecydowałem się na nowe wtryski . Czy jest ktoś co mi powie w jakich pieniądzach mogę się zmieścić?? Chodzi mi o normalny warsztat a dokładnie w Bydgoszczy. Wiadomo że ceny mogą się różnić, więc chce wiedzieć od jakiej kwoty zacznie mi naprawiać mechanik i na jakich kosztach będzie Max.
I co jak ktoś tu na forum napiszę Ci że Max to 1000 lub 500 zł to co będziesz szukał kto naprawi Ci do tej ceny bo ktoś napisał tyle na forum?
Czy jak bo nie rozumiem pytania
Jakbyś się zapytał : samochód taki i taki, taki rocznik, to do zrobienia okolice takiej lub taka miejscowość i ile może mnie kosztować taka usługa to można by spróbować oszacować widełki
ale i tak rzeczywistość różni się od forum,
proponuje na żywo podjechać do mechanika i porozmawiać, jak będzie Ci pasować cena to niech naprawia, jak nie to ruszaj w podróż po warsztatach może jakiś "garażowiec" powie Ci mniej,
rozmowa nie boli ale płacenie już może
Twój samochód, Twój portfel, Twoja decyzja i jej konsekwencje ...

Mak.l

Nowy
Punktów
0
Z góry dziekuje za odpowiedzi . Widzę że 2 osoby na forum napisały coś konkretnego co mnie interesuje w odpowiedziach . 2 warsztaty w Bydgoszczy podały mi wycenę na około 1500 zł w górę w zależności czy wszystko pójdzie jak należy.

Zupek451

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Radom
Rozrzad 500 zł jesli wszystko ok. Wtryski 150 zł szt jesli wyjdą. Układ kierowniczy 250. Geometria w swoim zakresie. Radom.

Do góry Bottom