• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Pewnie jak byś powiedział 1000 to też by było drogo lepiej przed robotą powiedzieć więcej i wtedy urywać jest z czego a jak nie pasuje to do stodoły.:D:D:D

BartS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Leszno
W czym problem widzisz jak jesteś podatnikiem VAT to ja bym się cieszył nawet na twoim miejscu 332.81zl vatu do tego i pasuje. :D:D:D

A

Anonymous123

Klient przeprowadził auto bo sprzeglo sie slizga. Kasy nie mial wiec stalo. Po tygodniu zadzwonil zeby powiedziec mu ile bedzie kosztowac wiec sprzeglo 700, robota 500. Ok, robic. Po godzine dzwoni, obraża od oszustów ze on auto zabiera bo ktos tam mu zrobi za 700 robote plus czesci. Nie wiem kto i na jakich czesciach bedzie to robil ale ja za darmo nie robię wiec wole wcale nie robic a jak juz trafi sie taki klient , co po robocie nagle mu drogo choc większość to koszt czesci to nie ma zmiłuj sie. Korzyść z tego taka, ze zapłacić musi tyle co chcemy a prawdopodobnie juz nie wróci i dobrze, bo jak ma placic nedzne grosze za profesjonalna robote to niech jedzie tam, gdzie biorą nedzne grosze za fuszerke.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
No...
Ile za glowice montaz demontaz w yaris 2013 1.3 b 99ps ? mysle ze 600 to rozsądna cena ? bo sama wymiana lancuha to koszt okolo 300zl.

Pamusz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poczesna
Przekładka opon BMW X1 225/55R17
na aucie lato RUNFLAT
do założenia zima Bieżnikowane - dwie kiepskie do wyważenia.
Jak byście to wycenili?

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
Przekładka opon BMW X1 225/55R17
na aucie lato RUNFLAT
do założenia zima Bieżnikowane - dwie kiepskie do wyważenia.
Jak byście to wycenili?

No i już się zaczyna. BMW X1, ale opony już jakieś kiepskie, tudzież bieżniki itd. Już masz odpowiedz, co to za rodzaj klienta. Kupił auto, bo "na czasie", ale kasy na utrzymanie brak :mad:.
Jeszcze do tego Runflaty. Pewnie "żąda" przekładki za 50 zł ;).
Kolego. Taka przekładka 4 opon z wyważeniem to spokojnie od 150 zł wzwyż (gdzieniegdzie za taki rodzaj opon biorą i po 200 zł za kompletną wymianę).
A jak mu "za drogo" to po prostu "spuść" go w kiblu i znajdź innego klienta z normalnym podejściem do cen i życia :D.

P.S. A no tak. Znowu sypnęło śniegiem, więc do wiosny nie dojeździ na letnich :mad:. A mówili, że w tym roku zimy nie będzie :dead:

P.S.2. Chyba , że to Ty jesteś tym klientem, bo jakoś te stwierdzenia mało sprecyzowane ;). Chcesz przełożyć 4 sztuki? Wyważyć tylko 2? Jakoś tak to zrozumiałem z tego opisu. Co to jest? :p. Przekładka opony chyba według mego mniemania zawsze wiąże się z wyważeniem koła, niezależnie od tego jaka stara jest opona, czyż nie?
Chyba, że pytasz tylko o dwie sztuki. To powodzenia jazdy na pozostałych dwóch letnich w taką pogodę.

Ostatnia edycja:

Pamusz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poczesna
No i już się zaczyna. BMW X1, ale opony już jakieś kiepskie, tudzież bieżniki itd. Już masz odpowiedz, co to za rodzaj klienta. Kupił auto, bo "na czasie", ale kasy na utrzymanie brak :mad:.
Jeszcze do tego Runflaty. Pewnie "żąda" przekładki za 50 zł ;).
Kolego. Taka przekładka 4 opon z wyważeniem to spokojnie od 150 zł wzwyż (gdzieniegdzie za taki rodzaj opon biorą i po 200 zł za kompletną wymianę).
A jak mu "za drogo" to po prostu "spuść" go w kiblu i znajdź innego klienta z normalnym podejściem do cen i życia :D.

P.S. A no tak. Znowu sypnęło śniegiem, więc do wiosny nie dojeździ na letnich :mad:. A mówili, że w tym roku zimy nie będzie :dead:

P.S.2. Chyba , że to Ty jesteś tym klientem, bo jakoś te stwierdzenia mało sprecyzowane ;). Chcesz przełożyć 4 sztuki? Wyważyć tylko 2? Jakoś tak to zrozumiałem z tego opisu. Co to jest? :p. Przekładka opony chyba według mego mniemania zawsze wiąże się z wyważeniem koła, niezależnie od tego jaka stara jest opona, czyż nie?
Chyba, że pytasz tylko o dwie sztuki. To powodzenia jazdy na pozostałych dwóch letnich w taką pogodę.

Spokojnie, ja jestem usługodawcą, przypomniał mi się jeden klient z sezonu, po którym dało się odczuć jakby czuł się oszukany jak zażądałem 100zł :)
Też nam się śmiać chciało z nowego auta i nalewanych opon :) ale lans jest.
Co do wyważenia, dwie sztuki wyważyły się "prawie" jak normalne opony, a dwie - kombinowanie, żeby nie było po 150g rozrzucone po całej feldze tylko jakoś po ludzku zoptymalizować.

mMechanik

Gaduła
Punktów
15
Miasto
k
Ile byście wzięli za naprawę głowicy po zerwanym pasku (sama wymiana rozebranie i złożenie silnika) bo ostatnio znajomemu powiedziałem 300 ,to minę taką zrobił jak bym mu ojca parasolem zabił.,

mMechanik

Gaduła
Punktów
15
Miasto
k
mowa tu o złożeniu dobremu znajomemu oczywiście plus regeneracja w zakładzie ,a on jeszcze do mnie że to dużo i tydzień się namyślał

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Ci to za najomy co jeszcze mu niby drogo, nie szanuje kogoś pracy. Rozumiem robisz coś komuś łopata za 100zl, ale nie usługę która wymaga mega wkładu finansowego....

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
Spokojnie, ja jestem usługodawcą, przypomniał mi się jeden klient z sezonu, po którym dało się odczuć jakby czuł się oszukany jak zażądałem 100zł :)

Toż to jakiś kompletny debil z tego klienta (przepraszam za takie słownictwo, ale dzisiaj jestem mocno wq... na marudną, nie wiedzącą czego chce klientelę).
100 zł biorą za przekładkę na alu, wyważenie ciężarkami klejonymi na zwykłych oponach. A ten jeszcze wyskakuje z runflatami. Niech sobie weźmie "breszkę" i sam ściąga jak taki cwany.

Pamusz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poczesna
Toż to jakiś kompletny debil z tego klienta (przepraszam za takie słownictwo, ale dzisiaj jestem mocno wq... na marudną, nie wiedzącą czego chce klientelę).
100 zł biorą za przekładkę na alu, wyważenie ciężarkami klejonymi na zwykłych oponach. A ten jeszcze wyskakuje z runflatami. Niech sobie weźmie "breszkę" i sam ściąga jak taki cwany.
Też jestem tego zdania, spokojnie, nie każdy ma jak zrobić runflaty także może być tak, że nie będzie miał wyjścia i na wiosnę się spotkamy :p

Do góry Bottom