• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
U mnie w okolicy godzina robocza od 150 do 180 i to jest normą nikt taniej nie robi mowa o warsztatach a nie o panach w garażu więc przelicznik jest prosty

biedny mechanik

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
Panowie ostatnio robiłem toyote avensis 2.0 d4d wymieniałem rozrząd Z POMPĄ WODY GDZE TRZEBA ODKRĘCAĆ POMPE WYSOKIEGO CIŚNIENIA PALIWOWĄ wziołem za to 600 zł zeszło mi to 1.5 dnia po 8 godzin dziennie w autodacie jest napisane ze 4 godziny robi się taki rozrząd i że drogo i długo powiedział facet plus uszczelniacze fakt ze 2 godziny zajęło mi czyszczenie skrobanie uszczelki pod pompę wody umycie silnika z oleju wymiana płynu odpowietrzenie szukanie części czekanie na części patrzenie czy pasują mierzenie ,a dostęp do tych części nie jest łatwy 4 godziny to bym się zgodził ale może na wyjętym silniku specyfikacje techniczna montażu całego rozrządu w auto dacie też musiałem przeczytać

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Są rejony w kraju, że więcej nie weźmiesz, bo byś stał cały dzień na środku warsztatu z łapami w kielni i grał w bilard...:D

Pewniak19

Bywalec
Punktów
9
Panowie ostatnio robiłem toyote avensis 2.0 d4d wymieniałem rozrząd Z POMPĄ WODY GDZE TRZEBA ODKRĘCAĆ POMPE WYSOKIEGO CIŚNIENIA PALIWOWĄ wziołem za to 600 zł zeszło mi to 1.5 dnia po 8 godzin dziennie w autodacie jest napisane ze 4 godziny robi się taki rozrząd i że drogo i długo powiedział facet plus uszczelniacze fakt ze 2 godziny zajęło mi czyszczenie skrobanie uszczelki pod pompę wody umycie silnika z oleju wymiana płynu odpowietrzenie szukanie części czekanie na części patrzenie czy pasują mierzenie ,a dostęp do tych części nie jest łatwy 4 godziny to bym się zgodził ale może na wyjętym silniku specyfikacje techniczna montażu całego rozrządu w auto dacie też musiałem przeczytać
Za 600 wymieniałem 10lat temu

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
ciekawe ile w tych rejonach kosztuje paliwo i ile srusu płacą. o, i jeszcze czy nowy ład już dotarł.
Srusu nie płacą, tylko krusy - coś koło 3 stówek za kwartał...:D
W większości to wyznawcy pisu, co robią na czarno, więc mają głęboko jakiś ład... ważne, że jest 500+...:D a paliwo drogie, bo to przez putina...:D
A furę to se ze śwagrem naprawią, przy flaszeczce, a nie tam złodziejowi mechanikowi będą płacić...:D

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
a paliwo drogie, bo to przez putina.
no a przez kogo? osobiście go widziałem jak zmieniał ceny, skrzętnie ukrywając że zarobek państwowych spółek zarabiających na obywatelach wzrósł o 700%.
ale co tam, jesteśmy bogatym krajem i jak to powiedział ostatnio jakiś minister wybrany przez naród na P, jesteśmy sługami narodu na U, a reszta to chu.

Burak

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Wieś
A teraz przypomnij sobie co pisałeś jakiś czas temu "biedny mechaniku" na temat cen rozrządu. A tak się prułes. Szkoda mi cię.

biedny mechanik

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
A teraz przypomnij sobie co pisałeś jakiś czas temu "biedny mechaniku" na temat cen rozrządu. A tak się prułes. Szkoda mi cię.
tak wiem a mi szkoda było klienta bo nie ma pieniędzy wiec zrobiłem taniej a on mnie zrównał z ziemią ze to i tak za drogo dlatego pierdole nie warto taniej robić bo ludziom nie dogodzisz

Kosib

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Słomniki
Mam nadzieje że mi się nie oberwie. Cayenne 2014rok 3.0 D w automacie. Wyciek z tyłu silnika (prawdopodobnie,kapie na łączeniu szkrzyni i silnika). Może ma ktoś doświadczenie czy się w ogóle za to brać i ile to mniej więcej wycenić. Chyba nie zbyt prosta robota. Robił ktoś?

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Porady
3
Punktów
126
Miasto
Wielkopolska
To jest banał, to samo co Audi, może nawet prościej. 1200zł netto ;)

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Tyle, że tam cieknie raczej z obudowy rozrządu a nie z uszczelniacza wału. Cały zestaw na zewnątrz i rozrząd można trzepnąc przy okazji.

Kosib

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Słomniki
Czyli samym silnikiem wyjeżdżacie czy ze skrzynią i na zewnątrz rozbiórka? Auto ma chyba około 260tys przelotu to rozrząd zalecacie od razu?

colin578

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Koło
Cześć wszystkim pytanko w związku z szalejącą drożyzną ile cenić za robociznę astra k 2016r 1.6 eco flex wymiana zestawu łańcuszka rozrządu (trzeba było zdemontować skrzynie, sanki) wcześniej ktoś to rozbierał i na doczyszczanie silikonu z osłon zeszło spokojnie 1.5h dodatkowo zdjęta miska, wyczyszczony smok.

Do góry Bottom